Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 22 de de febrer del 2016 | 10:58
Crònica · Tecnologia i país
Carles Toronjo i Manyé
Enginyer de Telecomunicacions @CarlesToronjo

Cisco Live, La Nit i el MWC

Vivim un moment tecnològic molt àlgid. I, no només pel Congrés Mundial de Telefonia Mòbil (MWC), sinó que també pels altres esdeveniments tecnològics que aquests dies s'han produït al país i fora d'ell.

La setmana passada es va celebrar el Cisco Live, a la capital alemanya, a Berlín. Cisco és el gran fabricant mundial de solucions de comunicacions, seguretat, veu, xarxes i per a "datacenter" (centre de processament de dades). Més de 10.000 professionals es van apropar a Berlín per veure de primera mà les novetats tecnològiques que presenta la companyia, aprofundir i conèixer amb més detall les qüestions tècnicques presentades pels gurús de Cisco, així com per dessenvolupar els contactes i les relacions entre professionals d'aquest sector.

En clau de país, es tracta d'una esplèndida ocasió, sobretot en temps de crisi, per a la projecció internacional tant de Barcelona com de Catalunya"

I, aquesta setmana, és el torn del MWC. No obstant, voldria ressaltar també que entre ambdós esdeveniments s'ha celebrat també la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica. La 21a edició d'aquest acte va albergar tot el sector de les TIC a Catalunya. La Nit és un acte on es fa una conferència sobre un tema tecnològic/científic rellevant, es premia els professionals de les TIC que han destacat al país l'any anterior, així com també és una excepcional oportunitat per als professionals que representen empreses, administracions i institucions per xerrar, fer contactes i cercar negocis (l'anomenat "networking").



Tornant al MWC s'ha de dir que és una cita de referència mundial, una trobada professional i de negoci d'una enorme potencialitat, una excel·lent oportunitat per saber cap a on va el món de la telefonia mòbil, així com fer possible l'intercanvi, el contacte i les oportunitats de negoci entre les empreses de tot el sector. En clau de país, es tracta d'una esplèndida ocasió, sobretot en temps de crisi, per a la projecció internacional tant de Barcelona com de Catalunya. I, alhora, per demostrar que el nostre país aglutina totes les condicions per poder celebrar tot tipus d'esdeveniments d'aquesta magnitud i per dur a terme negocis i liderar sectors, en especial, de valor afegit, innovadors, com seria el cas de la telefonia mòbil i de les TIC. Per altra banda, l'organització d'esdeveniments d'aquesta mena permeten que el país es promocioni com a destinació turística i que altres sectors, com per exemple el sector serveis, aconsegueixen incrementar, de forma molt notòria, els seus beneficis degut al negoci que se'ls hi genera amb l'important nombre de professionals que visiten la ciutat. Per tant, la resultant de tot plegat és que tothom en treu profit: les empreses del sector, altres empreses que pertanyen a sectors que hi puguin estar vinculats, el sector serveis… Ras i curt, el país, en global.



I voldria acabar la crònica, tot fent esment de les principals dades del congrés d'aquest any, que reflectia el diari ARA del passat diumenge: un impacte econòmic de 460 milions d'euros, més de 95.000 assistents (de 200 països), 2.100 empreses (de les quals 114 empreses catalanes, 5 valencianes, 1 mallorquina i 1 andorrana), més de 110.000 m2 de superfície i 3.800 periodistes acreditats.



Carles Toronjo i Manyé

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat