Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 13 de de gener del 2009 | 14:54
Crònica · Tecnologia i país

L'incipient pes de les xarxes socials en l'estratègia política

Aquesta setmana es celebraran un parell d'actes que tenen com a temàtica la relació existent, a dia d'avui, entre la política i el món de la web 2.0. Un indici molt significatiu de la força i el potencial que les noves tecnologies estan adquirint en tots els àmbits i nivells de la vida, fins i tot en el món de la política. En un món globalitzat i, cada cop, més enfocat cap a les noves tecnologies i Internet, la classe política cada vegada té més present l'incipient pes d'Internet i el web social en el seu àmbit.

I actes d'aquest tipus no fan res més que refermar-ho, afirmant i deixant clara la importància i la rellevància que aquest nou canal de comunicació, de contacte i d'interelació, que són les xarxes socials, signifiquen per a l'estratègia electoral i la política en general. De fet, només cal recordar el paper decisori que la campanya electoral duta a terme a través d'Internet i les noves tecnologies per l'equip de Barack Obama va tenir en el seu camí cap a la Casa Blanca. I aquest fet sembla ésser que ha estat la gota que ha acabat d'activar l'alarma en la classe política mundial que encara no veia tan determinant aquests nous actors tecnològics emergents.

 

El primer d'aquests actes serà avui dimarts mateix, a la seu de CDC, on destacats polítics i assessors de comunicació i d'estratègia electoral analitzaran els nous elements que les xarxes socials han introduït en la política i, més exactament, en la seva estratègia, així com l'ús que en fan les formacions polítiques i les perspectives de futur que s'albiren. I, demà dimecres, el segon, patrocinat per Cava&Twitts i el Cercle Tecnològic de Catalunya (Ctecno), on quatre primeres espases de la política del nostre país molt vinculats amb les noves tecnologies parlaran i debatran sobre els avantatges i les noves formes de comunicació i de relació amb l'electorat que aquest nou mitjà ha introduït en la política. Polítics, tots ells, que presenten una característica comuna i relacionada directament amb les noves tecnologies: que tenen una presència força reeixida a la xarxa a través dels seus blogs i de l'ús que fan de xarxes socials com el Facebook o el Twitter.

 

Trobades de diàleg, de reflexió, d'intercanvi d'idees que permetran aproximar la classe política a la ciutadania des d'una altra òptica i que faran possible discutir i debatre sobre el fet de com aprofitar des de la política tot aquest món web 2.0 per les possibilitats que ofereix i que, de ben segur, continuarà oferint. Unes noves eines que estan creant un nou context per a la política ja que, entre d'altres, permeten el contacte i la relació directes entre polític i ciutadà, sense necessitat de filtres i intermediaris i, per tant, aconseguint l'arribada del missatge en ambdós sentits sense interferències i modulacions, que el puguin modificar, amb el valor que això suposa.

 

Les xarxes socials són un nou canal de comunicació del que cal treure'n tot el suc per apropar la ciutadania a la política i reduir el distanciament i la desafecció que, en aquests moments, genera la gestió de la cosa pública envers la majoria de la gent. Un element que comença a fer possible una política directa, innovadora i més propera a la ciutadania i, a la vegada, ha de permetre la millora de la imatge que els ciutadans i les ciutadanes en tenen.


 

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
La fotografia ·
Albert Sáez presenta el seu darrer llibre 'El periodisme després de Twitter. Notes per repensar un ofici'
Crònica · Tecnologia i país
Les 'apps'
Crònica · Tecnologia i país
Zuckerberg, Facebook i Barcelona
Crònica · Tecnologia i país
uWhisp: l'"app" catalana per a Twitter
Crònica · Tecnologia i país
D'#11s2012, iPhone5 i @diariARA
Notícia · Llengua
Twitter en català: 50.000 usuaris en 2 mesos
Crònica · Tecnologia i país
El català s'incorpora al WhatsApp
Crònica · Tecnologia i país
De llengua i #twitterencatalà
Crònica · Tecnologia i país
Twitter i l'emprenedoria catalana
Crònica · Tecnologia i país
FB a borsa i TW en català
Indica publicitat