Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 14 de de setembre del 2012 | 16:49
Notícia · Llengua

Twitter en català: 50.000 usuaris en 2 mesos

L'espectacular adhesió a la versió traduïda al català de la xarxa social Twitter no té precedents. La xifra ha arribat aquesta setmana a fregar els 50.000 usuaris, una dada que sorprèn per la ràpida acollida d'aquesta versió.

Barcelona · En dos mesos la versió catalana de la xarxa social Twitter ha obtingut al voltant de 50.000 usuaris, un resultat espectacular que corrobora la gran demanda existent i el magne ús que se'n fa de la llengua pròpia a la xarxa internet.

La traducció de Twitter al català va iniciar-se ara fa tres anys a través de la campanya #twitterencatala, impulsada pel tecnòleg i periodista Albert Cuesta. En fer-se oficial l'anunci de traducció al català, l'etapa de la traducció col·laborativa i en xarxa ja va aconseguir rècords fins al moment no assumits: la traducció completa al català en només una setmana i l'adhesió de traductors voluntaris a la campanya, que en una hora ja superava els que va aconseguir el finès en sis mesos.

En poc més de dos mesos (la versió catalana va començar a usar-se el passat juliol) del llançament del Twitter en català, 50.000 usuaris ja l'utilitzen. La Plataforma per la Llengua ha valorat molt positivament l'assoliment d'aquesta xifra i des del seu web ha instat tots els tuitaires dels territoris de parla catalana a emprar la versió en català de la popular xarxa de microblogging i a fer-ne difusió entre tots els seus contactes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat