Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de juny del 2010 | 14:23
Crònica · Política

Canal Català explora els límits de la seva devaluació

Aquestes cròniques s'han ocupat moltes vegades dels reiterats incompliments de TD8 amb els requisits que li imposaven la llicència que li garantia ser el canal privat del país. Però per desgràcia aquest no és l'única perversió dels canals de TDT que s'ha produït. En aquest dubtós rànquing, Canal Català ocupa també un lloc ben destacat.

L'emissora, comandada per Nicola Pedrazzoli, va comptar amb tot el suport de CiU a l'hora d'obtenir les seves llicències de TDT, amb el benentès que Localia seria l'etern contrapès, aquest amb el recolzament del PSC. Els dos grans partits van tenir una visió de futur escassa: Localia ja ha abaixat la persiana i Canal Català sobreviu a dures penes, completament bolcat a una programació de baixíssima qualitat.

Ras i curt: la presència de telescombraria augmentava al mateix ritme que l'empresa anava prescindint de personal de la casa -amb visites freqüents a Magistratura- i anava empobrint àrees com la d'Informatius. El darrer exemple ha estat el programa (en castellà) d'Aída Nizar, de presumpte periodisme d'investigació, en el qual la concursant de Gran Hermano intenta imitar l'estil de Callejeros amb un resultat francament grotesc, a mig camí entre el patetisme i la comèdia involuntària. O bé l'etern refregit de sèries ja de capa caiguda, en castellà també, evidentment.

L'estratègia de Canal Català passava, molt probablement, per una untada general de subvencions si CiU tornava al poder, l'any 2006. Això no va passar i ara s'ha convertit en una televisió freak on, amb comptades excepcions, es fa programació de baixa qualitat i que no està per res en la línia del que es pretenia amb la TDT local. El problema és que, si ara CiU retorna a la Generalitat, hi ha dubtes sobre la conveniència de donar suport a un mitjà que s'ha devaluat fins a aquests extrems.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat