Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 25 de de febrer del 2015 | 17:03
Crònica · Pla de lleida

Un espectacle excitant

No és pas lamentable, sinó deliciós, l'espectacle que enfronta, d'una banda, l'alcalde Ros, una mitjania política astutament envoltada de nans aduladors, i, de l'altra, la seua exmà dreta, un nan inopinadament díscol i víctima de la il·lusió ─per efecte de l'espill valleinclanesc que, al PSC de Lleida, deu ser una tinença d'alcaldia─ d'alçar uns quants pams de terra.

Lleida · No és pas trist, sinó molt recomanable, l'espectacle en què un encreuament d'acusacions ─assetjament polític contra deslleialtat personal; malversació de fons contra fabulacions injurioses; ambicions desbridades contra coaccions mafioses─ mostra tant com pretén ocultar.

En efecte, l'ajuntament mai no ha estat la casa del poble, això és, una delegació, transitòria i vigilada, del poder popular, sinó un ens autònom i opac, meitat gestoria anodina, meitat clan estrictament jerarquitzat, on l'estructura mental dels seus dirigents acaba coincidint amb l'estructura de l'organigrama institucional, i on les lluites per conservar o augmentar l'estatus de vegades deixen temps per parlar de política.

No és pas deplorable, sinó excitant, l'espectacle de la decadència del socioliberalisme espanyolista, índex que els moviments d'emancipació nacional i social tendeixen a trobar-se.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat