Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 1 de d'octubre del 2010 | 13:43
Crònica · Madrid

El mètode Zapatero per deixar de fumar

Si hi hagués un mètode Zapatero per deixar de fumar seria aquell que et permetria polir-te un paquet sencer de tabac i dir que compleixes amb les recomanacions del metge. I a més, la caixa dels puros la pagaria Catalunya. s la quadratura del cercle perfecta, que aquesta setmana de vaga general i de pressupostos ha tornat a posar en marxa el president del govern espanyol.

Els sindicats han sortit al carrer per reclamar a l'executiu que faci marxa enrere en la reforma laboral i Zapatero els ha respost que ni pensar-ho. Com a mínim no ho farà fins que hagi substituït a Celestino Corbacho, a mitjans de mes. El ministre del PSC és qui n'ha sortit més escaldat de tot plegat. Qui va ser l'única veu dels socialistes catalans al consell de ministres durant la batalla de l'Estatut, ara en paga els plats trencats i torna capcot cap a Catalunya. La jugada de Zapatero, de nou, tanca el cercle: entrega el cap de Corbacho als sindicats -sobretot pensant en la UGT- i el col·loca a les llistes de l'amic Montilla, complicant-li el vot més obrerista (el sector més catalanista ja estava emprenyat per altres motius).

El mètode Zapatero també assegura que, tot i la crisi, els comptes pel 2011 que la vicepresidenta Elena Salgado va detallar dijous al Congrés compleixen amb l'Estatut, basant-se en la inversió regionalitzable. CiU i ERC han deixat clar que això no és així: la inversió es queda al voltant del 15%, si bé hauria de ser del 18,6%; no es paguen els endarreriments; moltes obres del 2010 no han estat executades tot i que han estat pressupostades; cau més el percentatge a Catalunya que a Madrid.... Això sí: compleix amb Andalusia on les enquestes pinten bastos pel PSOE.

El president espanyol acaba la setmana convençut que ha satisfet a tothom. s la paradoxa Zapatero: creure que has deixat de fumar mentre encens un puro.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat