Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 4 de de maig del 2012 | 18:09
Opinió · Seguretat
Miquel Sellarès
Periodista

Ensenyar el "paquet" de l'Estat

Tot plegat va començar quan la vidalquadrista delegada de l'Estat a la colònia, María de los Llanos de Luna, va anunciar que volia visualitzar els cossos i forces de seguretat de l'Estat a Catalunya. Va ser llavors quan començà l'estratègia.

Primer: exhibició de cotxes de la Policia Nacional i Guàrdia Civil amb els llums encesos pels nostres carrers i carreteres. Després: el refoçament dels equips de premsa i comunicació de les policies de l'Estat, per tal de vendre als mitjans de comunicació i de cara a la galeria alguns dels operatius més o menys importants.

Però encara calia més i, aprofitant la innocència de la nostra classe política, sindical i dels grups socials actius, s'aprofità el dia 29 de març i la jornada de vaga general per fer una gran provocació, produïda per possibles mancances d'intel·ligència evidents dels "Mossos".
Quina casualitat!, amb el desplegament dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, ni un sol incident. Objectiu complet"
Es van tolerar, promocionar i pagar grups d'agitadors per desestabilitzar la seguretat ciutadana: calia generar desconfiança vers la nostra policia entre una bona part de la societat i dels poderosos. Una policia, amb tot, que havia demostrat certes mancances en el desallotjament de la plaça de Catalunya o en l'afair del Parlament. I ara, en la vaga general, era el moment de precipitar la debilitat dels nostres cossos de seguretat.

Amb l'excusa de la cimera del Banc Central Europeu, la intel·ligència de l'Estat i els seus aparells tenien l'oportunitat de lluïr "paquet" davant la ciutadania. I, quina casualitat!, amb el desplegament dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, ni un sol incident. Objectiu complet: l'Estat salvador ha tornat i, amb ell, la seguretat ciutadana.

Sóc potser malpensat, què més voldria..., no he cregut mai en les coincidències. L'Estat ha fet una demostració de força, ja ho ha dit el secretari d'Estat, Ignacio Ulloa: "Catalunya és Espanya i vindrem quan calgui". El nostre Departament de l'Interior i el seu conseller, Felip Puig, no van demanar en cap moment l'ajuda ni el suport dels cossos i forces de seguretat de l'Estat en la jornada de vaga general, ni en la cimera del Banc Europeu, amb més de 15.000 mossos i 4.000 policies locals n'hi havia de sobres per a fer un dispositiu de seguretat.
Allò que ha fet l'Estat aquests dies és una demostració de força de cara al futur"
I si calia ensenyar el múscul de la Policia Nacional ─els GEO─ a l'Hotel Ars ho podrien haver fet perfectament els nostres "GEIS": no hi havia cap necessitat de la presència dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, tal i com van demostrar els Mossos sobradament. 

Caldria que la nostra classe política, el nostre govern, els nostres mitjans de comunicació i els sectors socials mobilitzats del país no féssin el joc a l'Estat. Allò que ha fet l'Estat aquests dies és una demostració de força de cara al futur...

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat