Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de d'agost del 2011 | 10:59
Crònica · Esport i Ciutadania

Entrepà de pilotes

La Copa Catalunya de futbol lluita per sobreviure i poder tancar el pressupost anual de la Federació Catalana. Pel camí, arrossega la imatge de tot un país que, en moltes ocasions, s'ha vertebrat a través d'aquest esport.

Que el màxim organisme futbolístic de Catalunya tingui la seva pròpia competició en un calendari tant carregat com l'actual, no és només comprensible sinó que, segurament, també és necessari i exigible. El país petit de Lluís Llach, en matèria futbolística, necessita competicions pròpies no gestionades des de Madrid. I a més, perquè no dir-ho, també cal buscar formes per generar ingressos. Però aquesta competició és també la imatge del país, i no n'hi ha prou amb existir. Cal ser gran, modern, generar interès i comptar amb els millors.

Des de la Federació, massa sovint es tendeix a culpar els clubs del delicat estat de salut de la competició. I amb gran part de raó. La Copa Catalunya és una qüestió de tots. Federació, jugadors, clubs i mitjans de comunicació inclosos. I toca esforçar-se. Però tampoc es poc pretendre que, a principis del mes d'agost, després de gires esgotadorament milionàries i abans de partits amb seleccions internacionals, les cames aguantin patxangues només pel sentit del deure. No, la responsabilitat no és només seva.

Amb tot, cal canviar el model actual. Una de les potes del catalanisme polític ha estat, en molts casos, el futbol. I la màxima competició del país no es pot permetre la desídia actual. Perquè, en el fons, Catalunya no és això. Catalunya no és una competició poc seriosa, on juguem amb el que podem. Ha de ser una altra cosa. Mentrestant, seguirem a la platja, ocupats en altres coses i, si tenim temps, ens menjarem aquest entrepà de pilotes.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat