Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 15 de de novembre del 2010 | 14:15
Crònica · Esport i Ciutadania

Puyol és Puyol

Carles Puyol ha celebrat aquest darrer cap de setmana el seu partit número 500 amb la samarreta del Barça. Símbol del club, model per als companys i referent per als petits, el capità encarna els valors que fan del Barça el club més gran del món.

Davant el Vilarreal, el defensa de La Pobla de Segur va celebrar el mig miler de partits com a jugador del Barça. Una fita gens assequible, només superada per Xavi Hernández (540) i el "Tarzán" Migueli (549). Mig miler de partits que evidencien que Puyol és un jugador únic, irrepetible.

I ho és per diverses raons: D'entrada, perquè és un dels millors defenses del món. Des de fa molts anys. Ràpid, fort, intel·ligent, va molt bé en el joc aeri i amb la pilota als peus. Domina l'anticipació, les cobertures i calcula les distàncies a la perfecció. Això el converteix en un referent mundial.

La seva qualitat doncs, fa d'ell un jugador magistral. Però el que fa de Carles Puyol un jugador únic és el seu caràcter. Entregat, passional, generós, solidari, sacrificat, compromès i sempre disposat a donar el màxim. Això el converteix en el gran capità del Barça. El capità del Barça més exitós de tots els temps.

I és convenient recordar-ho ja que, a vegades, encegats per la velocitat de creuer que porta el món actual, convé aturar-se un moment i fixar-se en detalls com aquest. Jugar tants partits i sobretot a tant bon nivell amb el Barça, bé mereix una reflexió i genoflexió. Carles Puyol, sortit d'un poble de menys de 4.000 habitants, realitza els seus somnis i els de tot un país. A partir d'un valor incalculabe. L'esperit de lluita constant. Un valor que ni el Barça ni Catalunya han d'oblidar.

Però el millor de tot, és que queda Puyol per molts anys més. Professional fins a l'extrem, cuida la seva alimentació i la seva forma física tant com anima i encoratja el seus companys. Mentre ell sigui al camp, sabem que l'exigència serà sempre màxima. Que no en passarà ni una, ni als rivals tampoc. I és que, com diu Joaquim Maria Puyal, Puyol és Puyol.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat