Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 12 de de juliol del 2012 | 18:16
Crònica · Afers religiosos

Germinans i monsenyor González-Agàpito, desprestigiats

Els quatre laics i capellans de Germinans estan despistats i desprestigiats sobre allò que es cou a l'Església i a Catalunya. El seu llenguatge és més i més crispat cara enfora i entre ells mateixos. Així ho transmet el majordom infiltrat en aquesta secta nacional-catòlica espanyolista.

Jaume González-Agàpito

La desorientació de Germinans és tal que, en la seva web anònima, hi reprodueix dos articles de Jaume Gonzàlez-Agàpito sobre el cardenal Tarcisio Bertone.

Aquest bon cardenal és de la màxima confiança de Benet XVI i és un des membres de la Cúria romana que millor comprèn l'Església a Catalunya i la realitat nacional catalana. L'autor dels dos articles desmenteix sempre que tingui alguna cosa a veure amb aquesta plataforma ultraconservadora que enllaça amb el nacional-catolicisme espanyolista.

El primer article de Gonzàlez-Agàpito es va publicar al butlletí electrònic del Centre d'Estudis Jordi Pujol. Aquest fet és molt indigest per a Germinans perquè Pujol és, degut al seu catolicisme conciliar i al seu catalanisme, una persona molt detestada pels ultres. El segon article de Gonzàlez-Agàpito s'ha publicat a La Vanguardia, un diari que posa histèrics els ultres que consideren que el diari dels Godó hauria de fer una informació religiosa confessional, preconciliar i espanyolista com fa La Razón, que tan poca incidència té a Catalunya.

La informació religiosa de La Vanguardia sintonitza més aviat amb la moderació del cardenal Lluís Martínez Sistach, les abadies de Montserrat i Poblet, la Unió de Religiosos de Catalunya, la Facultat de Teologia de Catalunya, la Fundació Joan Margall, la Comunitat de Sant Egidi, els sectors més oberts de l'Opus Dei, i el món vaticà que gira entorn del cardenal Bertone.

Germinans s'estavella una i altra vegada contra tres periodistes de La Vanguardia, bon professionals encara que d'estils diferents i que per això mateix es complementen. Oriol Domingo, malgrat la seva prejubilació, continua vinculat al diari i manté el seu molt llegit bloc In saecula saeculorum. Maria Paz López realitza una activitat supeditada a les directrius d'Enric Juliana. I aquest, Juliana, moltes vegades criticat per Germinans, té un alt interès per les qüestions religioses des del seu agnosticisme personal, com així reconeix públicament.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat