Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 21 de de febrer del 2013 | 16:15
Crònica · Afers religiosos

Un papable amic de Catalunya

Giancarlo Ravasi és un dels cardenals papables en el proper conclave. És home de màxima confiança de Benet XVI, i bon coneixedor i amic de Catalunya. Ravasi ha estat escollit per Joseph Ratzinger com predicador en els seus darrers exercicis espirituals com Papa.

Giancarlo Ravasi.

Una mostra més de la confiança, doncs, que el Papa dimissionari té amb Ravasi. Aquest cardenal presideix el Pontifici Consell de Cultura. Des d'aquest dicasteri té la responsabilitat de conduir l'anomenat Atri dels Gentils, plataforma que cerca el diàleg de la fe amb el món contemporani, la ciència i l'agnosticisme. Aquesta és una de les prioritats més rellevants de l'actual pontificat.

La vinculació del cardenal Ravasi amb Catalunya i l'Església catalana s'ha produït sobretot en els darrers cinc anys. Manté contactes amb la Fundació Joan Maragall, de signe aperturista i conciliar, que des de fa tres dècades practica el diàleg entre Església i món contemporani en la línia que després s'ha endegat amb l'Atri dels Gentils.

Ravasi també ha ajudat a fer possible tres esdeveniments molt importants per l'Església catalana. La celebració d'unes sessions de l'Atri dels Gentils a Barcelona. Una exposició sobre Antoni Gaudí al Vaticà. I la vinguda de Benet XVI a la capital de Catalunya per beneir la Sagrada Família com a basílica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat