Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 14 de de febrer del 2013 | 16:50
Crònica · Afers religiosos

Papa nou. Ni Rouco ni Cañizares

A la Catalunya, en la seva difícil transició nacional vers l'Estat sobirà dins la Unió Europea, no li interessa que el futur Papa de l'Església catòlica sigui de l'estil dels cardenals Antonio Maria Rouco Varela o Antonio Cañizares.

Catalunya, amb arrels cristianes i laiques, ha d'estar interessada en la seva presència internacional. Una bona relació de les estructures autonòmiques i/o estatals catalanes amb el Vaticà és molt important per raons culturals, religioses, eclesials, històriques i polítiques. 

El criteri de la Santa Seu és el de signar acords amb les nacions que aconsegueixen la seva independència. Són els casos recents d'Armènia, Azerbayan, Bielorrúsia, Bosnia-Herzegovina, Croàcia, Eritrea, Eslovènia, Estònia, Georgia, Kazajistan, Letònia, Lituània, Moldàvia, Turkmenstan, Eslovaquia, Timor Oriental, Ucraïna. Per què no Catalunya?
Interessa un Papa que sigui fidel a l'esperit i la lletra de la doctrina Social de l'Església"
La política diplomàtica de la Santa Seu no canviarà sigui quin sigui el sucesor del dimissionari Benet XVI. Però personatges com Rouco i Cañizares demostren amb documents, declaracions i actuacions, que només defensen "la unidad de España como valor moral" i neguen el caràcter nacional de Catalunya.

Des de la perspectiva del catalanisme, tant si s'és creient com agnòstic, interessa un Papa que sigui fidel a l'esperit i la lletra de la doctrina Social de l'Església. Aquesta Doctrina Social avala els drets personals i col·lectius de les nacions. Per això, des de la perspectiva del catalanisme sobiranista no interresen Papes com Rouco o Cañizares.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat