Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 6 de de juny del 2013 | 18:20
Crònica · Afers religiosos

Rajoy i el cardenal Sistach discrepen sobre les nacions

Mariano Rajoy (president de l'Espanya "una y grande") i Lluís Martínez Sistach (cardenal arquebisbe de Barcelona) mantenen postures discrepants sobre les nacions i les minories. Rajoy desqualifica el que considera territoris petits com Catalunya.

És un menyspreu democràtic, nacional, institucional, cultural, econòmic i social. I un que li dóna suport a Rajoy és el socialista Maurici Lucena, home de confiança de Carmen Chacón.

Nombrosos polítics catalans –on són els demòcrates espanyols?─ deixen en evidència la ignorància i mala fe de Rajoy. Desmentint el que ell diu demagògicament i sense rigor intel·lectual, els fets demostren que les nacions "petites" tenen l'índex més alt de benestar i de riquesa, i menys atur. Nacions com Suïssa, Luxemburg, Holanda, Dinamarca o Bèlgica.

Coincidint amb aquest nou atac espanyolista contra la Catalunya democràtica i pacífica, i contra el seu dret a decidir, el cardenal Martínez Sistach ha fet unes declaracions amb motiu dels 50 anys de la mort de Joan XXIII. El cardenal català ha recordat la gran encíclica d'aquest Papa, Pacem in Terris (Pau a la Terra), un text pontifici que defensa decididament els drets humans, personals i col·lectius, especialment el dret de les minories.
Han passat 50 anys i 'Pacem in Terris', segons Sistach, conserva la seva vigència en un món com el nostre"
Els catalans, catòlics o agnòstics, i els demòcrates en general s'identifiquen amb l'encíclica papal. Joan XXIII ho deixa clar: "Cal afirmar, de la manera més explícita, que una acció adreçada a reprimir i sufocar la vitalitat i el desenvolupament d'aquestes minories és una gran violació de la justícia, i ho és molt més si va dirigida a fer-les desaparèixer".

Han passat 50 anys. I Pacem in Terris, segons recalca Lluís Martinez Sistach, conserva la seva vigència en un món com el nostre i també entre els qui cerquen la pau basada en la solidaritat i en la llibertat de les persones i els pobles.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat