Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 31 de d'octubre del 2013 | 17:26
Crònica · Afers religiosos

Entitats cristians és desmarquen d'una moderació falsa

Quasi seixanta entitats cristianes donen el seu suport explícit al "Pacte Nacional pel Dret a Decidir", desmarcant-se d'una moderació falsa. La Vanguardia publicava el passat dia 27 d'octubre l'editorial Qui te por dels moderats?

Aquest text podia ser llegit con un distanciament crític respecte als partidaris del procés sobiranista català (Via Catalana, partits i organitzacions sobiranistes). Aquest sobiranisme català està caracteritzat pel seu tarannà democràtic, pacífic i dialogant.

Una prova que aquest editorial por ser interpretat com la voluntat d'aigualir el plantejament sobiranista és que l'editorial mencionat ha estat molt ben rebut pels col·laboradors madrilenys del diari dels Godó. Salvador Cardús i Pilar Rahola, però, s'han desmarcat d'aquesta moderació falsa. Ambdós sostenen que hi ha una altra moderació, la dels qui volen un referèndum o consulta democràtica per decidir el futur de Catalunya.

Quatre dies després d'aquest editorial, el 31 d'octubre, representants de seixanta entitats cristianes foren rebuts per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, per lliurar-los les signatures d'adhesió al Pacte Nacional pel Dret a Decidir que va ser aprovat fa un any per una molt amplia majoria al Parlament de Catalunya. Aquests grups cristians sostenen que el dret a decidir és un dret bàsic de les persones i dels pobles, en aquest cas del poble català, segons la Doctrina Social de l'Església i les pastorals de l'episcopat català.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat