Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de setembre del 2014 | 17:31
Crònica · Afers religiosos

El nacionalcatolicisme desembarca a Vida Nueva

El nacionalcatolicisme espanyolista desembarca a Vida Nueva, un setmanari que en els seus 56 anys de vida ha tingut un caràcter obert i conciliar.

José Beltran.

Aquesta revista també té, des de fa uns pocs anys, un suplement mensual per a Catalunya dirigit pel periodista Jordi Llisterri, director de la web Catalunya Religió.

El desembarcament nacional catòlic és produeix amb el nomenament de José Beltran Aragoneses (Madrid, 1980) com nou director de Vida Nueva. Beltran ha estat fins ara redactor en cap de les pàgines de Societat i Religió de La Razón, diari en el que ha treballat durant deu anys. Aquest diari de l'editor José Manuel Lara i dirigit per Francisco Marhuenda es caracteritza per la seva obsessió anticatalanista i la seva dependència dels sectors més durs del PP.

Des de la perspectiva eclesial, La Razón i la seva secció religiosa, dirigida fins ara per José Beltrán, defensa postures pròpies del nacionalcatolicisme espanyol. És a dir, instrumentalitza l'Església al servei de la unitat espanyola i utilitza el poder polític al servei dels sectors ultres de l'Església, en la línia dels cardenals Antoni Maria Rouco i Antonio Cañizares.

Un altre aspecte és el tarannà del que fins ara ha estat director de Vida Nueva durant vuit anys, Juan Rubio. El sacerdot i periodista Rubio, andalús de naixement, és un home conciliar i entén la realitat social i eclesial de Catalunya. Ha expressat el seu desig de que la revista mantingui la seva línia editorial compromesa, clara, fidel, evangèlica, conciliar i propositiva en el món i en l'Església.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat