Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de gener del 2012 | 15:51
Crònica · Afers religiosos

El cardenal Ravasi desautoritza als integristes catalans

El cardenal Gianfranco Ravasi ha desautoritzat les maniobres dels integristes catòlics catalans. Una nova desautorització vaticana.

El cardenal Gianfranco Ravasi

Ravasi és un dels homes de confiança de Benet XVI. És un dels personatges de la cúpula del Vaticà més dialogant i aperturista. Per això el Papa li va encarregar la presidència del Pontifici Consell per a la Cultura. Aquest dicasteri impulsa l'anomenat Atri dels Gentils com a plataforma per propiciar el diàleg entre creients i no creients. Un dels encontres d'aquest Atri o pati dels Gentils se celebrarà a l'arxidiòcesi de Barcelona en la propera primavera.

El cardenal Ravasi s'acaba de referir a aquest esdeveniment en una conversa mantinguda en "Signes dels temps", programa d'inspiració catòlica i fidel a l'esperit renovador del concili Vaticà II que s'emet a TV3. Les sessions barcelonines d'aquest encontre se celebraran a diversos escenaris com centres universitaris, llocs religiosos, la Facultat de Teologia de Catalunya. El diàleg entre creients i no creients versarà en aquesta ocasió sobre temàtiques relacionades amb l'art i la ciència. Ravasi considera que la capital catalana és una ciutat propicia en els àmbits artístics i científic.

Aquesta bona entesa i col·laboració entre dicasteris del Vaticà i l'arxidiòcesi de Barcelona es venen produint en els darrers anys. Aquest fet deixa en evidència als sectors integristes catòlics que intenten desacreditar als sectors catòlics catalans que aposten per una Església conciliar, dialogant i oberta a la societat del segle XXI. Les paraules del cardenal Gianfranco Ravasi desarticulen les maniobres d'aquests grups  integristes que son partidaris de la vella cristiandat de l'Espanya nacionalcatòlica.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat