Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 26 de de setembre del 2013 | 17:05
Crònica · Afers religiosos

Duran margina la Doctrina Social de l'Església

Josep Antoni Duran i Lleida margina la Doctrina Social de l'Església en proposta individual que ell nomena Tercera Via. Aquesta marginació és un fet contradictori perquè aquest polític és dirigent d'Unió Democràtica de Catalunya, partit que històricament i teòrica s'inspira en el principis cristians.

El plantejament de Duran queda per sota de les possibilitats que el Compendi de la Doctrina Social de l'Església ofereix sobre el sobiranisme dels pobles o nacions.

El primer paràgraf del punt 157 d'aquest Compendi estableix: "El camp dels drets de l'home s'ha estès als drets dels pobles i de les nacions. En efecte, tot el que és cert per a l'home, també ho és per als pobles. El magisteri recorda que el dret internacional es fonamenta en el principi de l'igual respecte dels Estats, del dret a l'autodeterminació de cada poble i de la lliure cooperació amb vista al superior bé comú de la humanitat. La pau es fonamenta no tan sols en el respecte dels drets de l'home, sinó també en el respecte dels drets dels pobles, en particular el dret a la independència".

Sobre aquest text el mossèn Antoni M. Oriol, un dels millors experts en aquesta matèria, n'ha fet un comentari significatiu. Oriol recorda les paraules de Joan Pau II en la cerimònia de benvinguda a Eslovènia (17 de maig de 1996). El papa polac va dir: "La Seu apostòlica ha saludat favorablement la constitució del nou Estat, en reconèixer-ne entre els primers la independència i, recordant amb força els drets dels pobles a l'autodeterminació, ha seguit amb una atenció particular els esdeveniments que vosaltres heu viscut, i ha apreciat la manera pacífica i democràtica amb la qual heu assolit la plena sobirania".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat