Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de desembre del 2014 | 17:21
Crònica · Afers religiosos

Cuba. El Papa envoltat d'estelades

Els catalans catòlics sobiranistes segueixen atentament i amb interès l'evolució que poden tenir les noves relacions entre Estats Units i Cuba, i la intervenció determinant del papa Francesc en aquest assumpte.

La vinculació entre Cuba i Catalunya és molt estreta des dels punts de vista històric, familiar, econòmic, sentimental i polític. Cuba va obtenir la seva independència d'Espanya el 1902, després de fortes tensions i de la guerra entre Espanya i els Estats Units.

L'estelada catalana, que per molts és provisional fins que Catalunya no aconsegueixi la plena sobirania nacional, està inspirada en les banderes de Cuba i de Puerto Rico. La bandera cubana, amb un triangle vermell al pal i una estrella blanca de cinc puntes, fou dissenyada el 1849. L'estel solitari representa la república lliure, independent i sobirana de Cuba, i la unitat dels cubans.

La intervenció del Papa a l'esfera internacional com en els casos d'Israel i Palestina, i d'Estats Units i Cuba, és fruit de la seva responsabilitat dins l'Església catòlica en l'aplicació dels principis de l'Evangeli en matèries social i pública. L'objectiu és aconseguir un món més lliure, solidari i just. Els catòlics catalans sobiranistes sintonitzen amb aquests plantejaments en la seva acció política a Catalunya i esperen que la jerarquia de l'Església catalana es mostri clarament a favor dels drets i de les llibertats de Catalunya.

Francesc, com a Papa catòlic o universal, queda envoltat de les banderes de totes les nacions de la terra. També de les estelades cubanes que onegen aquests dies pels carrers de l'Habana i de les altres ciutats de Cuba, així com de les estelades i quatribarrades que pengen en els balcons dels carrers de Catalunya.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat