Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 16 de d'octubre del 2014 | 19:26
Recull de premsa

Xirgo: "El 9-N és viu. Tots ho sabíem, que era una enquesta, no? Mas ha fet una jugada intel·ligent"

"La pregunta serà la mateixa? Sí. Hi haurà urnes? Sí. Hi haurà meses electorals? Sí. Es farà el mateix dia? Sí. La meva participació quedarà registrada? Sí. Vostè podrà anar a votar? Sí".

El periodista Xevi Xirgo ha dit a un article que Mas va "ratificar que el 9-N ens demanaran l'opinió" amb la proposta de consulta alternativa. "No serà una consulta com la volíem alguns, és cert. [...] No serà una consulta sobre la base del decret del 9-N sinó a través d'un procés consultiu" ha lamentat.

Però seguidament ha respost: "Molt bé. I? La pregunta serà la mateixa? Sí. Hi haurà urnes? Sí. Hi haurà meses electorals? Sí. Es farà el mateix dia? Sí. La meva participació quedarà registrada? Sí. Vostè podrà anar a votar? Sí. Doncs això a mi em sembla que encara entra dins la definició de l'IEC [de la paraula consulta]. No és la consulta que voldríem, segur. Però el 9-N és viu".

A l'article Qui ho diu que no hi haurà consulta? Xirgo s'ha preguntat si hi ha algú que "es va pensar de veritat que el 9-N havia sigut mai un referèndum" perquè realment "tots ho sabíem, que era una enquesta": "Mas va deixar tothom descol·locat. Primer, en admetre que la cosa no anava bé i que amb l'Estat a la contra no es pot posar els funcionaris entre l'espasa i la paret. I, sobretot, va posar fi de cop a tanta cimera secreta".

Finalment Xirgo ha conclòs que Mas va dir públicament que hi haurà "urnes (una altra foto al món) i va traslladar la pressió a la resta de formacions, que ara ja no s'han de pronunciar només sobre el 9-N sinó sobre l'endemà, sobre les plebiscitàries i la llista conjunta" per la qual cosa el periodista ha dit que aquesta ha estat "una jugada intel·ligent": "Tan intel·ligent com arriscada".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat