Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 7 de de juliol del 2015 | 05:55
Recull de premsa · Política catalana

Jordi Muñoz: "El suport de la CUP a la llista civil fa que hi hagi menys indecisos sobiranistes"

"L'enquesta de Gaps per a Òmnium que va publicar ahir l'ARA -que atribuïa el 49% de vots i 75 diputats a una candidatura independentista sense polítics- buscava posar una mica de llum al debat sobre llistes sobiranistes, intentant esbrinar quin efecte electoral tindrien les opcions que estan sobre la taula".

Jordi Muñoz, en la seva anàlisi: "Una candidatura unitària no duria a grans transvasaments entre blocs", creu que "[...] Preguntar en una enquesta sobre escenaris hipotètics sempre és complicat. Requereix que els enquestats, a l'altra banda del telèfon, es posin en situació i ens indiquin què farien en un cas que sovint ni s'han plantejat. [...]".

"[...] Com ja dèiem, la diferència de resultat que preveu l'enquesta per al sobiranisme en funció del suport o no de la CUP a la llista civil -sense ella, la candidatura unitària assoliria 52 escons i la CUP 10, 13 menys en global que en un escenari de plena unitat- té a veure sobretot amb un desplaçament de la indecisió en funció de l'escenari. Quan es planteja l'escenari de la llista amb suport de tots els actors rellevants en el sobiranisme, quasi desapareixen els independentistes indecisos, mentre que en l'escenari amb diverses opcions sobiranistes hi ha més votants independentistes que no saben què farien. I passa justament el contrari amb els votants espanyolistes, cosa que explicaria la baixada que registrava l'enquesta per a C's en l'escenari de la llista independentista amb el suport de tothom".

I conclou: "En realitat, doncs, les dades no apunten a cap possible transvasament massiu entre blocs. Els votants poden canviar d'opció electoral en funció de l'oferta, però, arribats al punt en què es troba la política catalana, és difícil pensar en grans desplaçaments des del sobiranisme cap enfora, o viceversa. Poden haver-hi petits canvis que, tanmateix, en un escenari ajustat com el que tenim, podrien resultar decisius".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat