Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 21 de de desembre del 2012 | 20:03
Recull de premsa

Tresserras: "Hi haurà moltes pressions, més amenaces i molta misèria intel·lectual"

"La ciutadania necessita saber que hi ha un calendari i un compromís ferm. I que les seves expectatives no seran moneda de canvi ni es veuran frustrades".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha exigit als polítics catalans presents al Parlament que mostrin a la ciutadania "un calendari i un compromís ferm" amb el dret a decidir.

"Hi ha acord i hi ha majoria. El vell bloc dirigent ha fet mans i mànigues per entorpir l'acord entre Mas i Junqueras. I ja ha començat a llançar pots de fum per procedir a l'emmascarament i la desconstrucció informativa de la majoria per l'estat propi" ha alertat l'autor de l'article Construir un Estat.

Tresserras ha lamentat que hi hagi "articulistes posant en qüestió aquesta majoria social" i ha continuat avisant: "Aviat començarà l'allau d'enquestes dominicals d'encàrrec, cuinades per erosionar l'ànim i la imatge del sobiranisme".
Són incomprensibles els dubtes i vacil·lacions d'algunes esquerres a l'hora d'apostar pel gir democràtic"
"És per això que la ciutadania necessita saber que hi ha un calendari i un compromís ferm" ha instat Tresserras. Al mateix text, l'exconseller s'ha referit als polítics i els ha exigit que no juguin amb les expectatives dels ciutadans, i que aquestes no siguin "moneda de canvi" ni es vegin "frustrades". "Hi haurà molts diners ─ha continuat─, moltes pressions, més amenaces i enganys, moltes complicitats de pont aeri, molta guerra psicològica i molta misèria intel·lectual per fer descarrilar la voluntat majoritària". 

L'autor de l'article ha qualificat d'"incomprensibles" els dubtes i vacil·lacions d'"algunes esquerres a l'hora d'apostar pel gir democràtic i la seva culminació" i ha insistit en què "van passant els mesos i continuen sense fer una anàlisi profunda dels canvis que s'estan produint a Catalunya".

Finalment Tresserras s'ha preguntat: "¿Tant costa de veure que la millor oportunitat per construir un projecte social nou, ara, va lligada a la construcció d'un nou estat a Catalunya? ¿Tant costa de veure que la majoria social ja existeix i que la naturalesa de l'estat a construir dependrà, sobretot, d'ells, de la correlació entre les forces -conservadores i d'esquerres- compromeses en el procés d'emancipació nacional?".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat