Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 18 de de desembre del 2014 | 17:55
Recull de premsa

Tresserras: "Ens convé passar de la temptació de la simplicitat al reconeixement de la complexitat"

"En plena ressaca del 9-N, inventariades les posicions, la política catalana sembla provisionalment atrapada en el moment i l'espai de la tàctica. Per això cal elevar el punt de mira i abastar més camp de visió".

L'exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha dit a un article que "convé que la narració dominant sobre el procés català vagi agafant gruix i adoptant contextos d'interpretació més amplis" per tal que "incorpori un ventall més obert de mirades i anàlisis".

"Que consideri les vicissituds de l'homologació política i intel·lectual de l'independentisme català. Que avaluï les transformacions socials i culturals que, en el lapse d'una generació, han provocat el desplaçament de les velles classes dirigents i l'emergència de nous actors socials capaços d'encapçalar el procés" ha continuat.

A l'article La narrativa dominant, Tresserras hi ha dit que ens convé passar "de la temptació de la simplicitat al reconeixement de la complexitat" i de "la metàfora del tronc únic a la de la "mata de jonc"": "En plena ressaca del 9-N, inventariades les posicions, la política catalana sembla provisionalment atrapada en el moment i l'espai de la tàctica. Per això cal elevar el punt de mira".

"Eixamplar i actualitzar la perspectiva d'on venim, i la d'on volem arribar. I deixar que sigui l'estratègia la que relativitzi i reorienti la tàctica. Ara cal obtenir un mandat democràtic per continuar avançant. Aquest mandat només és possible per la via d'unes eleccions. I aquí és on som, pendents d'aquestes eleccions, i de guanyar-les" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat