Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 23 de de maig del 2013 | 18:48
Recull de premsa

Tresserras: "A la idea catalana de país en construcció, d'identitat inclusiva, s'hi oposa només l'acceptació de romandre ancorats en l'abisme"

"Cap argument. Cap projecte nou. Cap proposta de regeneració. España va bien. Ningú no l'ha de rescatar d'ella mateixa" ha ironitzat.

L'ex-conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha lamentat a un article que a la idea catalana de "país en construcció, d'identitat de projecte inclusiva, de ciutadania compromesa en un procés de renovació democràtica" que és el procés de transició a Catalunya s'hi oposa des de l'Estat "només l'acceptació de romandre ancorats en l'abisme".

"Enfangats en la inconsistència, les mentides i la poca volada política de Zapatero i Rajoy. I en la retornada visceralitat reaccionària i presumptuosa d'Aznar" ha denunciat. Tresserras ha denunciat que l'Estat no dóna "cap argument" ni tampoc "cap projecte nou" a Catalunya.
Emancipació o irrellevància. No hi ha cap més alternativa"
"Un model d'incorporació amable del que nosaltres volem representar. Una proposta de treballar junts... No la tenen. Ni els uns ni els altres. S'han avesat a concebre Espanya tan acabada i completa que no són capaços de pensar-la diferent. I, en conseqüència, acaben compartint les romanalles, més o menys actualitzades, del projecte i el discurs vuitcentista que el falangisme i el nacionalcatolicisme franquista van reciclar" ha sentenciat.

Finalment Tresserras ha instat a crear un nou estat català: "Fem-ho amb rigor i amb tots els escrúpols formals, però tirem decididament endavant. Necesser a punt. Emancipació o irrellevància. No hi ha cap més alternativa".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat