Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 10 de de novembre del 2014 | 18:59
Recull de premsa

Rodon: "No sembla, ni de bon tros, que el sobiranisme hagi tocat sostre"

"A molts municipis la mobilització a favor de la independència encara podria anar més enllà si el referèndum que es convoca fos 'oficial'".

El Doctor en Ciències Polítiques i membre d'El Pati Descobert, Toni Rodon, ha dit a un article que el procés català "ha regalat de nou una demostració de força impecable i una potent imatge simbòlica fora de les nostres fronteres" aquest passat 9N.

"Les imatges de cues llargues, el nombre de vots 'no' o sí-no o el clima de nit electoral han comportat que el 9-N se situés en paràmetres semblants a uns registres d'eleccions oficials" ha sentenciat.

Rodon ha dit que una de les preguntes d'aquest diumenge ha estat si els partits sobiranistes han aconseguit mobilitzar tot el seu potencial: "Tot i que és difícil de trobar unes eleccions similars [...], la comparació amb [les eleccions de] el 2012 mostren la tendència clarament positiva: allà on aquests partits van rebre més suports, la participació del 9-N ha estat més alta".

"No obstant això --ha continuat--, si ens fixem en la part final del gràfic, s'observa una imatge interessant: en alguns municipis el vot sobiranista va ser alt tant el 2012 com el 9-N, però en altres localitats això no és ben bé així. Aquest patró podria indicar que a molts municipis la mobilització a favor de la independència encara podria anar més enllà si el referèndum que es convoca fos 'oficial'".

Finalment Rodon ha conclòs a l'article La participació del 9N: primeres evidències que, segons la participació d'aquest 9N, "no sembla que, ni de bon tros, el sobiranisme hagi tocat sostre en nombre de vots: encara hi ha camp per recórrer": "La pregunta és si tard o d'hora es podrà constatar en un –altre– referèndum oficial".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat