Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 9 de de gener del 2013 | 17:03
Recull de premsa

Rahola: "Deixin l'exèrcit en pau i donin til·la als nerviosos, perquè els temps dels sabres han passat"

"Aquesta idea de "l'opinió de l'exèrcit" o la "intranquil·litat" [...] ens remunta a èpoques de sorolls de sabres que topen de cara amb la democràcia. S'imaginen una frase d'aquest estil a la Gran Bretanya, arran del referèndum escocès?".

La periodista Pilar Rahola no ha deixat cap tipus de dubte sobre la antidemocràtica actitud de l'Estat espanyol quant al referèndum de Catalunya a un article publicat aquesta setmana on ha recordat que el ministre Morenés ha fet un discurs on hi assegurava que "l'exèrcit està tranquil, que els militars estan serens, que no cauen en provocacions i la resta coneguda del bla-bla-bla".

"És a dir, cada cert temps ─ha dit Rahola─ ens recorden que l'exèrcit podria estar nerviós, probablement amb la intenció d'activar les pors més atàviques de la memòria". la periodista ha mostrat la seva indignació: "En ple segle XXI, encara estem amb aquestes històries? Què vol dir que "l'exèrcit manté l'ànim ferm i serè, sense atendre absurdes provocacions"? Què ha passat? Han tornat a envair Perejil?".

L'autora de l'article ¡Mande firmes! ha continuat preguntant-se: "O és que el ministre i la resta de corifeus de la cort consideren que l'exèrcit està per a qüestions interiors i no per a la defensa exterior, tal com sembla normal en una democràcia?". Rahola ha respost al ministre Morenés des del seu text i ha dit que "si l'exèrcit globalment o algun militar en particular estan nerviosos, que prenguin til·la i s'apuntin a la llarga llista de milions de persones que estan nervioses per molts motius", i ha denunciat, amb tot, que el que "no és acceptable" és considerar "normal que "l'exèrcit", així, en plural majestàtic, tingui opinió sobre un conflicte territorial plantejat en termes pacífics i democràtics".

Pilar Rahola ha conclòs que l'exèrcit "no està per opinar res" políticament i ha alertat que aquesta idea de ""l'opinió de l'exèrcit" o la "intranquil·litat" o etcètera ens remunten a èpoques de sorolls de sabres que topen de cara amb la democràcia": "S'imaginen una frase d'aquest estil a la Gran Bretanya, arran del referèndum escocès? De fet, és inimaginable parlar en aquests termes en cap democràcia. [...] Deixin l'exèrcit en pau, no enalteixin els feixistes i donin til·la als nerviosos, perquè els temps dels sabres han passat".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat