Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 17 de de març del 2015 | 18:37
Recull de premsa

Porta: "La instrumentalització de la justícia ja comença a ser d'una notorietat habitual a l'Estat espanyol"

"Aquesta situació és prou escandalosa de cara al futur del nostre país per exigir que els partits democràtics [...] facin força comuna si volem que [...] s'arribi a la institucionalització que volen els ciutadans".

El President de la Fundació Enciclopèdia Catalana, Jordi Porta, ha dit a un article que la "instrumentalització de la justícia i la forma com s'apliquen les lleis ja comença a ser d'una notorietat habitual a l'Estat espanyol". "Només ha faltat la imputació del jutge Santiago Vidal per la manera d'utilitzar el seu temps lliure perquè acabi de perdre el prestigi el sistema espanyol d'aplicació de les lleis" ha lamentat.

A l'article Les lleis i la democràcia Porta hi ha dit que aquesta situació és "prou escandalosa" de cara al futur del nostre país "per exigir que els partits democràtics, que respecten l'expressió de la voluntat dels ciutadans i la seva aplicació, facin força comuna si volem que, per una vegada, i ja en ple segle XXI, s'arribi a la institucionalització que volen els ciutadans del nostre país". Porta ha dit que aquest seria un "avenç democràtic que faria honor a la millora de la convivència dels ciutadans de cara al segle XXI".

"La pràctica de llarga tradició espanyola --ha continuat Porta-- sobre les lleis i la seva aplicació coincideix en uns moments de crisis social i econòmica que pateixen la majoria de ciutadans del nostre país i l'atenció i el discurs dels partits catalans poden creure sovint que el problema de la institucionalització política esmentat ha de passar a un segon ordre de prioritats. I crec que és justament el contrari".

Porta ha sentenciat que si Catalunya "no disposa d'un reconeixement" de la personalitat política, "difícilment podrem portar a terme les mesures necessàries per donar resposta a les necessitats socials dels ciutadans del nostre país". "Concretament hem de procurar els mitjans per garantir l'educació, la sanitat, les pensions, i si és possible l'habitatge, dels ciutadans de Catalunya. I això necessita el pas previ d'un estat propi i aquest pas només és possible si és el plantejament prioritari i majoritari dels partits polítics catalans que creuen en la necessitat del dret a decidir el nostre marc institucional" ha sentenciat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Indica publicitat