Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 2 de de novembre del 2011 | 16:02
Recull de premsa · Política

Miquel Roca: "El pacte de la Constitució s'ha esgotat i caldrà definir-ne un de nou"

"Caldrà definir un nou escenari de relació per actualitzar una voluntat de convicència respectuosa amb la llibertat i la identitat de cadascú".

Miquel Roca

Miquel Roca i Junyent, un dels pares de la Constitució espanyola de 1978, ha afirmat que les declaracions de Peces-Barba, un altre dels creadors de la Carta Magna, tenen "valor de símbol, tant pel contingut de les manifestacions com per la recepció sorneguera amb la què una gran majoria dels assistents a l'acte les van rebre".

A l'article Fem Nosa, Roca indica que, "e
n clau d'humor o no, amb excuses o sense excuses, el professor Gregorio Peces-Barba a Cadis va dir el que volia dir i el que creia que el públic que l'escoltava valoraria positivament". Roca ha insistit en què les paraules de Peces-Barba són conseqüència d'una actitud política que "fa temps que s'ha imposat" en determinats ambients de la societat espanyola "manifestament contraris al què representa el desenvolupament autonòmic de l'Estat".

Roca ha sentenciat que les paraules de Peces-Barba evidencien que el pacte
constitucional "ja fa mesos que es va trencar" i que els catalans "fem nosa": "
Sembla ser la conclusió més adequada". "Un model, el de la Constitució de l'any 1978, ─ha conclòs l'autor de l'article─ s'ha esgotat. Caldrà definir un nou escenari de relació per actualitzar una voluntat de convivència respectuosa amb la llibertat i la identitat de cadascú".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat