Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 20 de de gener del 2017 | 13:08
Recull de premsa · Política

Roca: "L'empat"

En un article a la Vanguardia Miquel Roca afirma que "L'empat sembla ser una constant en la nostra societat. El pluralisme reflecteix una societat ideològicament parcel·lada, fins i tot amb una certa tendència a una forta segmentació. Però quan es tracta de temes rellevants o de gran transcendència tot sembla concentrar-se en dos grans blocs que

ofereixen una situació d'empat. Se'n podrà dir divisió o com es vulgui, però la societat es manifesta molt sovint empatada".

Afegeix Roca que "Una societat empatada. Sobre problemes grans o més petits. Però superant fronteres ideològiques i socials, els ciutadans tendeixen a agrupar-se sobre diverses qüestions condicionants i trencant-a vegades- la coherència programàtica dels partits que reben el seu vot."

I és que segons aquest "Hi ha un ot per goernar i un altre per decidir sobre determinades qüestions. No és només una societat plural; són individus plurals que reclamen la seva llibertat d'opinió al marge de qualsevol disposició partidista".
Tot i així, també afirma Roca que "Els països que avancen tenen un nord comú, compartit per un àmplia majoria dels seus ciutadans."

I conclou que "Una societat, un país, un partit, un moviment establement empatat vacil·la, trontolla, s'examina i no avança. Aleshores cal buscar més transversalitat, més integració o, en una paraula, més unitat."

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat