Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 9 de de juny del 2015 | 16:53
Recull de premsa

Llansana: "No es pot dir, en cap cas, que hi hagi pactes postelectorals il·legítims"

"Defenso els pactes postelectorals també perquè són sinònim, gairebé sempre, de governs de coalició. Vivim en un país on no hi ha hagut fins ara tradició de governs multipartits".

La periodista i filòloga Marina Llansana ha dit a un article que defensa els pactes postelectorals "encara que sigui impopular" perquè "són legítims, encara que serveixin per arrabassar l'alcaldia al candidat més votat". "I ho defenso en tots els casos, no només en aquells en què l'arraconat és alcaldable del Partit Popular" ha reblat.

A l'article Pactes postelectorals Llansana hi ha dit que tenim un sistema de democràcia representativa, "en què qui escollim els ciutadans no són presidents ni alcaldes, sinó diputats i regidors" i ha dit que "fins ara s'ha demostrat que és un sistema vàlid". "Sortir a fer proclames a favor de respectar l'alcalde més votat no té solidesa --ha sentenciat-- si no hi ha al darrere una proposta de canvi profund del sistema electoral. De fet, ja hi ha una manera que el més votat sigui alcalde: que obtingui majoria absoluta, perquè aleshores sí que es considera que el suport que té ha de ser incontestable".

Per aquest motiu, l'autora de l'article ha dit que defensa els pactes postelectorals "perquè són sinònim, gairebé sempre, de governs de coalició": "Vivim en un país on no hi ha hagut fins ara tradició de governs multipartits, i quan n'hi ha hagut han topat amb fortes crítiques i una incomprensió generalitzada d'una part important de la població. Això haurà de canviar, ja que amb l'aparició de nous partits i la fragmentació política que se'n deriva, per força hauran de sumar diverses forces per construir majories de govern. I no tinc cap dubte que això és positiu".

"No es pot dir, en cap cas, que hi hagi pactes postelectorals il·legítims, i no ajuda la democràcia que es titllin de frau a l'electorat. Sisplau, com a societat plural que som donem la benvinguda al multipartidisme i demanem als partits que debatin, que sumin, que pactin, que facin coalicions. Un pacte sempre serà molt millor que una majoria absoluta" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat