Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 27 de de maig del 2011 | 16:30
Recull de premsa · Política

Ernest Folch: "El 22M ha fundat el nou ordre català, basat en el pacte perillós entre CiU i PP"

L'editor Ernest Folch ha indicat que el destí "ha dibuixat" en els resultats de les eleccions municipals "un quadrat capriciós, amb quatre punts d'ancoratge: Barcelona, Badalona, Tarragona i la Diputació de Barcelona".

Ernest Folch

En aquests quatre vèrtexs del quadrat, segons Folch ha explicat a El nou ordre català, CiU es troba "sense cap altra sortida que el pacte diabòlic amb el PP" i, a més, "la dimensió de cada decisió és gegantina: són la primera i tercera ciutats de Catalunya, una de les quatre capitals i una de les institucions amb més pressupost del país".

Ernest Folch ha insistit en la importància "del repte en cada punt" i en totes les conseqüències que dels possibles futurs pactes se'n derivin, per la qual cosa ha assegurat "que per molt que ens diguin que les decisions es prendran localment sabem des de l'endemà de les eleccions que es prendran globalment".

Tot i això, l'autor de l'article ha destacat el "regal enverinat" del panorama polític que s'ha dibuixat després de les eleccions del 22M: "Hi ha un regal enverinat: la possible alcaldia de García Albiol"."CiU va prometre -ha continuat Folch- en campanya que no el deixaria governar, però com que Badalona ha deixat de ser un dilema ètic per passar a ser un punt d'ancoratge, caldrà oblidar el que es deia fa poques hores".

L'autor de l'article ha conclòs que "la poma podrida de Badalona" posarà en evidència "el dilema de Tarragona: en un lloc cal respectar la llista més votada, a l'altre cal enderrocar-la". "Se'ns dirà -ha acabat alertant Ernest Folch- que s'actua diferent a cada ciutat per amagar que en realitat s'actua igual a tot arreu. El pacte que es dibuixa és de gran abast".

Per això mateix, Folch ha finalitzat l'article assegurant que el 22-M "ha fundat el nou ordre català". "És un dibuix que s'assembla molt al que vol Duran, una vegada
més l'autèntic guanyador de les eleccions. Però atenció, perquè pactar amb el PP a Catalunya és encara un tabú inconfessable. Les contradiccions afloren i poden ser perilloses" ha indicat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat