Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de juliol del 2010 | 14:35
Recull de premsa · Política

Salvador Cardús: "La independència de Catalunya podria ser el gran factor de cohesió civil política"

Barcelona · Salvador Cardús reflexiona, en un article a La Vanguardia, sobre la possible independència de Catalunya i afirma que el problema fonamental de la societat catalana és que en aquests moments s'ha quedat sense un projecte propi de futur.

El sociòleg i periodista afirma que "l'objectiu polític de la independència a Catalunya també ha perdut la seva dimensió ètnica" i considera que "la independència ja no hauria de ser el causant teòric de cap ruptura social, sinó que podria arribar a aconseguir just el contrari: la veritable possibilitat de vertebrar civilment a una societat a la que trenta anys d'autonomisme no han estat capaços d'unir, segons sostenen els que amenacen amb suposades divisions socials".

s a dir, que "la independència de Catalunya podria ser -hauria de ser- el gran factor de cohesió civil política no basat en cap essencialitat que ens remeti al passat, sinó que ens projecti cap al futur". Però Salvador Cardús subratlla que el problema fonamental de la societat catalana és que "en aquests moments s'ha quedat sense un projecte propi de futur".

Alerta que "la seva tradicional ambició de prosperitat està en risc i el país podria deixar de ser vist com a promesa de progrés individual i col·lectiu". I aquest, segons Cardús, "sí que és un risc per la cohesió social d'una societat complexa". Segons Cardús, "la independència és, ha de ser, aquest nou projecte d'unitat civil i la identitat catalana, el punt de trobada futur". I conclou l'article afirmant que "en tot cas, el temps ens dirà qui jugarà irresponsablement -i conservadorament- amb l'amenaça de la divisió de la societat catalana".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat