Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 12 de de novembre del 2008 | 18:26
Recull de premsa · Política

Cardús: cal "una regeneració del sistema polític que faci possible l'aparició de líders"

Barcelona · Salvador Cardús no és mossega la llengua i, al seu article a La Vanguardia, reivindica la falta de patriotisme català desacomplexat i la "necessitat d'una regeneració del sistema polític que faci possible l'aparició de líders tan capaços de produir una revolució moral com la d'Obama als EUA".

El periodista destaca sorprès que "una trucada de deu minuts d'Obama a Zapatero, ha servit per voler convertir el president espanyol no només en el principal interlocutor europeu del president electe, sinó que fins i tot ja s'han establert paral·lelismes entre ambdós". Mentre que, segons explica Cardús, "En el nostre model pollític passa que els perfils destacats, amb molta personalitat, són els primers en quedar descartats perquè no es pot confiar en la seva total subordinació a les directrius" del partit.

 

"Dit d'una altra manera", continua, "el principal interrogant no és si ens cal un Obama, sinó com hauria de canviar el sistema polític, electoral i de partits, perquè realment aquests els calguessin grans líders i, en conseqüència, apareguessin voluntaris, poguessin competir entre ells i acabéssim comptant amb els millors que, naturalment, rebrien el reconeixement merescut dels ciutadans".    D'altra banda, segons Cardús, "el segon gran obstacle per a l'aparició d'un Obama Català està en l'enorme dificultat de basar tal lideratge en un patriotisme sense complexes" perquè "la defensa del interès general té un nom: patriotisme". I insisteix que a Catalunya "el patriotisme té greus límits per expressar-se", "fins i tot l'independentisme necessita posar major accent en el social per fer-se perdonar el seu excés patriòtic", diu.

 

Finalment, Cardús conclou: "el què ens convé és una regeneració del sistema polític que faci possible l'aparició de líders capaços de produir una revolució moral. Em refereixo a la capacitat de provocar una reacció social i política que, alimentant l'autoestima, sigui capaç de conduir a la sortida de la greu crisi d'autoconfiança en la que estem enfonsats".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat