Indica publicitat
Dijous, 9 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 12 de de maig del 2010 | 17:04
Recull de premsa · Política

Ernest Benach: "Una retallada de l'Estatut hipotecaria el nostre futur"

Barcelona · El President del Parlament català, Ernest Benach, ha reflexionat, a una entrevista a El Siglo, sobre la sentència del Tribunal Constitucional (TC) i ha dit que el l'alt tribunal "ha evidenciat la seva incapacitat i deslegitimació per dictar la sentència de l'Estatut. [...] Per tant crec que és lògic que sigui la seu parlamentària -que és d'allà on va sortir el text- la que debati, proposi i aprovi les mesures de país que siguin convenients". En aquest sentit, Benach ha afirmat que ens trobem en un moment "crucial" pel futur de Catalunya i "pel seu autogovern" i, en aquest context, "una sentència del TC que retalli l'Estatut pot hipotecar el desenvolupament del nostre futur Estat del Benestar".

El President del Parlament ha subratllat que és "imprescindible" que totes les forces catalanistes "siguin conscients de la transcendència històrica del moment que estem vivint" i ha afirmat que "hem de pressionar des de la unitat per tal que el Govern espanyol atengui les nostres legítimes reivindicacions". Pel que fa a la instància de renovació del TC, Benach ha defensat que el Parlament "compta amb mecanismes legals establerts pel reglament" a través dels quals es "pot instar a la renovació del TC", i que aquest també pot actuar per tal de "defensar allò que el poble català ha votat en referèndum".

Finalment, el President del Parlament de Catalunya no ha volgut predir la data de la sentència del TC però ha admès que "un dia o un altre sortirà": "Ara bé, intentar predir quan serà [...] és impossible. El que sí es cert és que no es pot esperar res de bo pels interessos de Catalunya. En aquest sentit, si la sentència retalla l'Estatut, l'únic que aconseguirà serà un conflicet institucional molt greu i un canvi en les relacions Catalunya-Espanya".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat