Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de març del 2012 | 17:10
Recull de premsa · Llengua

Rahola: "Bauzá està fent de franquista amb el català"

"Un idioma que fa segles que es parla, pot desaparèixer en poques dècades. És el poder agressiu de la democràcia quan s'usa per a destruir la identitat dels pobles".

Pilar Rahola

La periodista Pilar Rahola ha recordat a un article publicat a La Vanguardia que la manifestació a Palma del passat 25 de març, "tot i organitzar-se de manera gairebé improvisada és la més gran que es recorda es del franquisme"."Mallorca és un clam contra l'assetjament que pateix el català des que el seu nou president, José Ramón Bauzá, va prendre possessió l'any passat" ha informat l'autora de l'article La llengua assetjada.

"Les agressions no han parat, des de tancar Ràdio i Televisió de Mallorca, que emetia íntegrament en l'idioma propi, fins a aquest intent de treure el català de l'Administració,per acabar amb la probable decisió de derogar el decret de mínims que garanteix el 50% de presència del català en l'ensenyament" ha continuat.
Aquesta democràcia, pel que fa als idiomes que no són el castellà, s'ha demostrat molt poc democràtica"
Rahola ha denunciat que a les Illes es pateix "una ofensiva integral pensada per convertir l'idioma en un residu antropològic que no estigui present en l'activitat important delsciutadans", una acció que duu a terme el PP de les Illes que ha estat qualificada per Rahola com una autèntica "colonitazió lingüística". Sobre això mateix, Rahola ha sentenciat que "només es diferencia de l'intent de destrucció de l'idioma per part del franquisme en el fet que ara els agressors utilitzen les eines de la democràcia", una democràcia que, "pel que fa als idiomes que no són el castellà, s'ha demostrat molt poc democràtica".

Sobre Bauzá, Pilar Rahola ha indicat que el cap de Govern és "líder del sector més ultramuntà, espanyolista i retrògrad del PP balear" i que "és un autèntic ideòleg de la colonització per la via de la lenta i inexorablesubstitució lingüística": "I tal com va la cosa, encara resultarà que allò que no va aconseguir Franco, destruir l'idioma, ho aconsegueixin aquests hereus del seu llegat". "Perquè perdonin, però és un fet que Bauzá està fent de franquista amb el català. Iun idioma que fa segles que es parla pot desaparèixer en poques dècades" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat