Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 8 de d'octubre del 2014 | 20:29
Recull de premsa

Gifreu: "L'única via per superar aquest cul-de-sac de la política catalana és un nou mandat clar, inequívoc, d'un nou Parlament"

"El clam per la independència és ara la clau de volta del nou escenari polític a Catalunya i a Espanya. Per això, l'actual Parlament [...] va quedant deslegitimat".

El professor de comunicació de la UPF, Josep Gifreu, s'ha preguntat a un article: "on s'és vist que en qüestions fonamentals, les decisions de les majories obtingudes al Parlament no puguin ser executades? En quin parlament democràtic del món les minories imposen les seves resolucions a les majories o, simplement, fugen per no perdre la votació, com passà dimecres?"


En un exercici de memòria Gifreu ha dit que la declaració de sobirania de gener de 2013 que reconeixia al poble de Catalunya el caràcter de "subjecte polític i jurídic sobirà" i que va obtenir 85 vots a favor, 41 en contra i 2 abstencions: "Rajoy ràpidament hi va presentar recurs i va ser tombat el mateix dia pel TC. Aquest dimecres diputats espanyolistes amenaçaven els de la majoria amb el Codi Penal. Parlem d'un parlament o d'una caricatura del millor Goya?"

"L'actual composició dels grups --ha continuat-- de la cambra sembla respondre molt malament al mapa actual dels partits que les enquestes d'opinió van detectant. Alguns partits ja han experimentat crisis internes profundes a causa de la presa de posició sobre la independència. D'altres se suposa que han perdut o guanyat possibilitats en la correlació de forces parlamentàries".


Gifreu ha puntualitzat que el mandat d'aquest parlament "no respon ja a les prioritats i als programes dels partits i coalicions que van presentar-se a les eleccions del 25-N del 2012" perquè la dinàmica política d'aquests dos anys de legislatura "no ha parat d'alterar les estratègies i la mateixa identitat dels partits". "El clam per la independència és ara la clau de volta del nou escenari polític a Catalunya i a Espanya. Per això, l'actual Parlament, marcat pel seu caràcter de cambra regional d'Espanya, va quedant deslegitimat" ha dit.

"L'única via per superar aquest cul-de-sac de la política catalana és un nou mandat clar, inequívoc, d'un nou Parlament. [...] El camí a seguir, [...] seria després d'unes eleccions plebiscitàries: proclamació inequívoca de la sobirania, notificació a la Unió Europea i al govern espanyol de la voluntat d'esdevenir estat independent i inici de negociacions amb el govern d'Espanya per a la separació" ha conclòs.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat