Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 5 de de setembre del 2013 | 17:36
Recull de premsa

Gifreu: "La creació d'un clima d'opinió internacional favorable passa per un ús intensiu i intel·ligent d'internet"

"La nova diàspora està adquirint un paper transcendental. No cal ser o viure a Catalunya per prendre part en les mobilitzacions. La xarxa bull en català".

Josep Gifreu, professor de la UPF, ha celebrat a un article que la comunitat catalana "pot erigir-se com a pionera en la recerca d'un estatut de reconeixement entre les llengües i cultures ben posicionades en el nou entorn" de la xarxa internet.

A l'article La nova diàspora Gifreu hi ha dit que "l'èxit indubtable d'iniciatives com ara el domini ".cat", la Viquipèdia, la Catosfera o la penetració del català a les xarxes socials i a les webs de multitud d'entitats públiques i privades" està bastint l'aldea de "marca catalana a l'univers tot digital". 

En aquest sentit el professor ha subratllat que la xarxa internet és "universal" i ofereix un "potencial inèdit per a la preservació de les identitats nacionals i dels vincles comunitaris independentment del lloc de residència".

L'autor de l'article ha posat exemples de la presència catalana a la xarxa: "Els exemples d'aquesta voluntat abunden. Col·lectius com ara EMMA o com Wilson militen des de la diàspora a favor de la causa catalana. Però no cal fer política. Qualsevol iniciativa en català des de qualsevol indret del planeta és factible. Un exemple recent: la iniciativa de Patufets del Món, un blog creat per quatre mares – residents a West Cork (Irlanda), Berlín, Ulm (Alemanya) i Johannesburg–, que pretén ser un punt de trobada virtual per als patufets escampats pel món".

Per això mateix Gifreu ha conclòs que en el procés de transició nacional de Catalunya, la nova diàspora està adquirint "un paper transcendental" ja que no cal ser o viure a Catalunya per "prendre part en les mobilitzacions": "La xarxa bull en català. A pocs dies de l'Onze de Setembre i de la Via Catalana cap a la Independència, les proves de cadenes humanes brillen per tot el mapamundi: de Sidney a Oslo, de San Francisco a Hong Kong, de Buenos Aires a Berlín.[...] La creació d'un clima d'opinió internacional favorable passa per un ús intensiu i intel·ligent del gran potencial que internet i la xarxa ofereixen a la nova diàspora catalana".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Notícies relacionades
Opinió · Comunicació
Tribuna.cat, quinze anys de servei al país
Opinió · Política catalana
El respecte a la llei
Opinió · Política
Incredibilitat
Opinió · Seguretat
Una política de defensa?
Recull de premsa · Comunicació
Gifreu: "Avui encara TV3 és la millor televisió que tenim a Catalunya. Però els perills de degradació i residualització de TV3 sotgen per moltes bandes"
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Orgull i satisfacció
Opinió · Política catalana
Jo acuso Sr. Eugeni Gay
Opinió · Política catalana
Més que el COM, el PER QUÈ.
Opinió · Política catalana
Els deures del PDeCAT
Indica publicitat