Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 21 de de maig del 2014 | 18:10
Recull de premsa

Espada: "El sobiranisme català és federalista, sens dubte"

"M'atreveixo a dir que la majoria social aposta per un estat propi per a Catalunya i per un projecte federal per a Europa. Sí, independentisme federalista. Només l'unionisme espanyolista entén independentisme i federalisme com a conceptes antitètics!"

El periodista Ferran Espada a dit a un article que "resulta intel·lectualment inacceptable intentar fer creure a un català o catalana que ha de votar a Europa sense tenir en compte què passa al seu país. Catalunya és Europa i el projecte dels catalans és un tema català".

Sobre les eleccions de diumenge l'autor de l'article ha dit que els catalans "han d'analitzar què passa amb la seva llengua, cultura, economia, amb la redistribució de la riquesa, amb l'estat del benestar, amb el seu dret a decidir, etc., perquè és la manera de triar uns representants que no canviaran Europa però que representaran el projecte de la majoria social de Catalunya sobre quina Europa voldrien els catalans".

"Diumenge es vota quina Europa volem --ha continuat-- però també com volem estar-hi. I m'atreveixo a dir que aquesta majoria social aposta per un estat propi per a Catalunya i per un projecte federal per a Europa". "Sí, independentisme federalista. Només l'unionisme espanyolista entén independentisme i federalisme com a conceptes antitètics! El sobiranisme català és federalista, sens dubte" ha argumentat.

Finalment Espada ha sentenciat: "Federalisme europeu front aquells que només entenen aquest concepte polític mirant-se el melic centralista. I, si no, llegiu les
Conclusions i recomanacions adoptades al míting inaugural del Consell Internacional del Moviment Europeu de Brussel·les, del 1949, o la Carta Federalista de Montreux, del 1964".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat