Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 24 de de febrer del 2017 | 11:26
Recull de premsa · Política catalana

Espada: "Operacions i pastanagues"

En un article al Punt Avui Ferran Espada  afirma "En el conflicte polític entre les institucions catalanes i l'Estat, el govern espanyol ha passat, en poc més de quatre anys, de l'operació Suflé, que consistia en el fet que als catalans ja ens passaria la fal·lera, a l'operació Catalunya de clavegueres de l'Estat"

I afegeix que " Després va venir l'operació Diàleg, de parlar molt però no dir res, i finalment hem arribat a l'operació Pastanaga, que consisteix a fer creure que existeix una oferta alternativa de l'Estat que ningú ha vist".

Així per a Espada "Plantejar que la inversió a Rodalies, el corredor del Mediterrani, un sistema de finançament just o el traspàs de les beques són demandes independentistes que serveixen de moneda de canvi al referèndum és miopia política i discriminació catalanofòbica. Aquestes són exigències transversals a Catalunya que qualsevol govern de la Generalitat ha d'exigir i el de l'Estat hauria de realitzar perquè són incompliments del govern espanyol".

Conclou Espada "Bé sigui que la part catalana està disposada a renunciar al referèndum o que l'espanyola ho està a acceptar-lo. I es negocia la fórmula que permeti convèncer els propis sobre l'acord. Com que sabem que el tàndem Puigdemont-Junqueras està compromès fermament amb la realització del referèndum, tot faria pensar que és Rajoy qui hauria d'haver explorat en la reunió els marges per poder-lo fer. I si no és així, i tot era per convèncer Puigdemont de fer una excursió a la conferència de presidents, és que Rajoy continua sense entendre-hi res o segurament que prepara l'única operació que realment domina el nacionalisme espanyol, la del pal".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat