Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 3 de de març del 2016 | 12:46
Recull de premsa · Cultura

Álvaro:"El diagnòstic que fa Sánchez de la realitat catalana no pot ser més erroni ni més desafortunat"

En un article a la Vanguardia l'escriptor i periodista Francesc-Marc Álvaro analitza el discurs d'investidura de  Sánchez en relació a Catalunya i ens diu "En un moment en què una part important de la societat catalana és partidària de fer de Catalunya un Estat independent, l'home que pretén ser el nou cap de govern

d'Espanya afronta aquesta situació amb una manca d'imaginació espaordidora".

Al respecte afirma Álvaro "No podem dir que el líder del PSOE ens hagi sorprès. Fa temps que, en aquest assumpte, va demostrar que té molta por a dir o fer res que l'allunyi del PP" i que "Els dirigents socialistes imiten la resposta dels dirigents populars, i només hi posen paraules més suaus i algun somriure".

Pel que fa a l'acord amb Ciutadans ens diu "El socialisme català no es pot trobar còmode amb aquest acord, però hi ha contribuït (sense saber-ho) en renunciar al dret a decidir, error que pagarà car i que ha aprofitat En Comú Podem per guanyar posicions. La manca de resposta de Sánchez en ser preguntat sobre la immersió lingüística –defensada sempre pel PSC- és la metàfora de l'atzucac que l'intent d'investidura representa per als hereus de Joan Reventós, Raimon Obiols i Marta Mata, entre d'altres".

I va més enllà afirmant Álvaro que  "El diagnòstic que fa Sánchez de la realitat catalana no pot ser més erroni ni més desafortunat. Ahir i dimarts ho va definir diverses vegades com a "crisi de convivència" i que això "Si és ignorància, Sánchez posa de manifest un nivell de desconeixement de la realitat impropi de qui aspira a viure a la Moncloa. Si és mala fe, el discurs del socialista sobre el procés seria un gran èxit dels populars i de la caverna mediàtica".

Per l'escriptor "La manca de visió afinada del que representa la conversió de molts ciutadans a l'estelada ens mostra un PSOE que no vol o no pot llegir les transformacions de fons. Mentre Podem considera que un referèndum sobre Catalunya no seria una tragèdia sinó una oportunitat per reformular el projecte d'Espanya, el socialisme oficial és incapaç d'intentar una operació que s'arrisqui a convèncer els catalans que no marxin. No hi haurà veritable "govern del canvi" a Espanya que no inclogui un canvi de perspectiva sobre el procés català, això és axiomàtic. Dit d'una altra manera: més enllà del que faci el Govern Puigdemont, el nou president espanyol no podrà fer veure que els catalans d'avui són com els que votaven Pujol i Maragall"

I conclou "L'actitud a l'hora de parlar de la Catalunya en desconnexió serveix per mesurar la credibilitat dels que volen agafar les regnes de l'Estat espanyol. És un contrasentit espectacular. Vet aquí com l'absència més escandalosa s'acaba convertint en l'indicador del veritable patriotisme espanyol, el que no hauria d'amagar el cap sota l'ala"

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat