Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 27 de d'abril del 2016 | 12:38
Recull de premsa · Política catalana

Àlvaro: "Qui acabarà manant?"

En un article a la Vanguardia l'escriptor i periodista Francesc Marc Álvaro analitza el paper de l'actual president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després que Artur Mas fes un pas al costat per permetre el pacte entre Junts pel Sí i la CUP i ens diu al respecte "Un dels efectes del pas al costat d'Artur Mas per salvar la legislatura va ser el canvi en la naturalesa

de la direcció del procés: vam passar d'un president convers al sobiranisme a un president independentista de tota la vida. D'un president que s'assemblava a la majoria social moderada i emprenyada a un president que formava part dels convençuts de sempre".

I destaca Álvaro que "Si és cert que el procés que viu Catalunya des del 2010 és un desplaçament de la centralitat produïda per la conversió de molts autonomistes a la secessió democràtica, la sortida d'escena de Mas va ser –en bona lògica- un moviment que pot deixar orfe una part significativa dels que van aixecar l'estelada. Per al votant d'ordre cansat dels greuges de Madrid, Mas era la possibilitat d'una independència sense balcons inflamats. El protagonisme de figures com Comín i Baños, al costat de la de Mas i altres, certifica que els conversos són la clau del creixement d'una idea que havia estat minoritària".

De Puigdemont afirma  Álvaro "El que havia estat alcalde de Girona aportava aire fresc. Considerant que rebia un Executiu que ell no havia triat i un full de ruta escrit per altres, l'únic que podia fer Puigdemont era subratllar el seu l'estil: menys solemne, més juvenil i amb un ús del llenguatge menys cautelós que el del seu predecessor. Tres mesos després del seu aterratge, la versió oficial continua sent que Puigdemont ha vingut a fer un treball temporal. Òbviament, això costa molt de creure"

I conclou que "Com influirà tot plegat en el lideratge del procés i del Govern? Encara és aviat per saber-ho i les dades del 20-D com les d'uns nous comicis espanyols no permeten endevinar-ho. I com influirà Puigdemont en la refundació (o com en diguin) de CDC? Dependrà molt del que Mas acabi decidint sobre el seu paper, més que de les batalles entre famílies internes. Hi ha una contradicció enorme que sobrevola aquest panorama: Mas és l'únic que té una autoritat indiscutible davant de tots els sectors del partit, però el manteniment del seu lideratge frenaria la consolidació del de Puigdemont. Tot no es pot tenir".
Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat