Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 9 de d'octubre del 2015 | 14:28
Recull de premsa

Marc-Álvaro: "Penseu que allò que menys volen els poders de l'Estat és que hi hagi 30 o més diputats catalans que parlin a Madrid amb una sola veu"

L'escriptor Francesc Marc-Álvaro en un article al diari la Vanguardia fa una reflexió sobre el paper que han de jugar els partits catalans en les properes eleccions espanyoles del 20-D. Així, per Álvaro "Els dirigents de CDC i els d'ERC hauran de dir aviat

Barcelona · si volen repetir o no l'experiència de Junts pel Sí a les eleccions espanyoles".

I és que segons explica encara hi ha molts dubtes al respecte  "A ERC, hi ha una mica de tot: uns volen repetir la coalició, d'altres s'estimen més anar per separat, i uns tercers especulen amb la possibilitat d'imitar la CUP i no prendre part en aquests comicis. Mentre, a CDC, domina la idea d'exportar al Congrés i al Senat la filosofia i la pràctica que ha inspirat Junts pel Sí".

Per Álvaro "el sobiranisme no es pot absentar d'un terreny de joc institucional on -segons totes les previsions- hi haurà una més gran fragmentació i, per tant, un nou mapa de majories i minories" ja que raona "el sobiranisme ha de defensar els interessos de la societat catalana a Madrid, tant si la desconnexió avança amb rapi­desa com si ho fa amb lentitud. Mentre no existeixi un Estat català independent, la nostra política també es fa allí".

Així creu Álvaro "Si el sobiranisme central de Junts pel Sí aconseguís un nombre de diputats important, aquest fet tindria per si sol una força innegable de cara a l'Estat espanyol i també davant l'opinió pública internacional. A les generals del 2011, CiU va obtenir 16 diputats i ERC en va aconseguir 3" i proposa es "podria explorar -seria intel·ligent fer-ho- una obertura en sectors d'ICV descontents i entorns a mig camí d'ERC i la CUP".


I conclou "Res no serà fàcil en els propers mesos. Mantenir la unitat del camp sobiranista en diversos fronts no és un assumpte anecdòtic. La reconfiguració del mapa espanyol de partits impactarà sobre el procés, no sabem com""Si dubteu, penseu que allò que menys volen els poders de l'Estat és que hi hagi 30 o més diputats catalans que parlin a Madrid amb una sola veu".


Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat