Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de maig del 2009 | 15:40
Recull de premsa · Cultura

Xavier Atance: "Falta que les institucions i el públic creguin en el cinema català"

Barcelona · "El primer és creure en el que fem. No n'hi ha prou que els directors i els tècnics creguin en el nostre cinema. Falta que tothom hi cregui, les institucions i el públic". Aquesta és la visió del productor de Benecé Produccions i president de Productors Associats de Catalunya (PAC), Xavier Atance.

El productor destaca, a una entrevista a Cultura21, que a Catalunya "tothom vol copiar el model francès", però admet que "no es pot copiar perquè és una qüestió d'anys". Afirma que, a banda del proteccionisme, el model francés també ha educat la població "en un consum propi. Han creat l'ego francès, el divisme. Ja ens agradaria que existís un divisme català!" També ha puntualitzat que un "altre problema d'educació" és que a Catalunya "tot es mesura pel pressupost" i ha dit que "això és una equivocació".

Què hem de fer? El productor respòn: "Hem de potenciar el que nosaltres tenim de diferent, perquè hi ha talent". El creador d' "El pallasso i el führer", dirigida per Eduard Cortés i guardonada amb un Premi Gaudí, ha afirmat que valorar la feina de l'Acadèmia del Cinema Català "seria una incongruència per part meva". Pel que fa a la seva importància, Atance ha afirmat que "és bo sempre i quan les seves funcions estiguin ben definides [...]. Hem de tenir un cinema en la nostra llengua, i aquí ve la qüestió. Si tenim una Acadèmia, hem de tenir un cinema competitiu en la nostra llengua, que arribi a un públic. Aquest és el repte que ha d'assumir l'acadèmia, i no ho ha de fer sola, sinó amb tot el sector".

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat