Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 23 de de febrer del 2015 | 17:24
Notícia · Llengua

Les productores de Hollywood marginen el català amb una oferta d'un ínfim 8%

La Plataforma per la Llengua ha denunciat, amb motiu de la celebració de la gala dels Òscars 2015, la marginació que pateix la llengua catalana per part de les grans productores: només un 8% de les 262 cintes estrenades són en català.

La Plataforma per la Llengua, amb motiu de la celebració de la gala dels Òscars 2015, ha llançat un nou vídeo per conscienciar els espectadors de la marginació que pateix la llengua catalana per part de les grans productores de Hollywood. I és que només un 8% de les 262 pel·lícules estrenades per les filials dels 6 principals estudis de producció i distribució nord-americans (les anomenades majors) a l'Estat espanyol van ser en català.

D'aquestes sis (Warner Bros, Columbia, 20th Century Fox, Universal Pictures, Walt Disney i Paramount), la Fox és la major que menys versions en català va oferir en relació a les seves pel•lícules estrenades, amb només un 3% de pel·lícules en la nostra llengua; la seguien Universal i Walt Disney (ambdues al voltant d'un 5% de versions en català).

Sons informa la Plataforma, Columbia és la major que més va estrenar als cinemes en català (17% de pel•lícules), seguida per la Paramount (un 15%). Warner, més allunyada d'aquests percentatges, va estrenar el 9% de les pel·lícules en català. Es tracta de resultats que la Plataforma per la Llengua ha analitzat a partir de les darreres dades oficials (del 2012) del web del Ministeri d'educació, cultura i esports i del web de llengua catalana de la Generalitat de Catalunya.

La Plataforma per la Llengua també adverteix que les possibilitats dels espectadors de veure aquestes pel•lícules es redueixen encara més als cinemes pel fet que se'n fan poques còpies (analògiques o digitals), es passen en poques sales i amb una difusió ínfima en comparació amb a la difusió que tenen les versions en castellà d'aquestes estrenes.

Podeu veure el vídeo a la secció TribunaTV de Tribuna.cat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat