Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimarts, 28 de de juny del 2011 | 18:32
Opinió · Seguretat
Miquel Sellarès
Periodista

Chacón, menys complexes

Les Forces Armades Espanyoles estan en una guerra a Afganistan, com han dit i repetit molts cops les més altes instancies de l'OTAN, i en una guerra hi ha baixes.

Ahir, quan vaig veure altra vegada la ministra Chacón anant en avió a Afganistan a recollir els cadàvers dels dos professionals morts, em preguntava, algú ha vist mai els ministres de defensa dels USA, UK, França o Canadà viatjant fins a l'escenari bèl·lic per a acompanyar als seus caiguts en combat? Sento la mort d'aquests dos soldats professionals, evidentment, el que no m'agrada és una societat com l'espanyola, que vol jugar a la primera divisió dels estats del mon, però que acaba actuant com una ONG.

Espanya està en una guerra a Afganistan, i el que cal és menys anar a recollir els cadàvers dels soldats caiguts, i més compromís i responsabilitat en la seguretat dels homes i les dones que hi lluiten. A aquests, se'ls ha dotat d'un material més o menys modern i adequat, això no es pot negar, però se'ls a lligat de mans i peus amb les "normes d'enfrontament", que no els permeten atacar o respondre amb contundència, sols poden fer-ho tímidament, i això ha dut als talibans a la conclusió que els surt molt barat atacar les forces espanyoles.

Menys, doncs, cerimònies, menys discursos d'ONG, i més mitjans, si la presència militar espanyola ha d'estar-hi fins el 2014. Segons els experts es necessiten una o dues companyies d'infanteria mòbil més, unitats d'operacions especials, i sobretot helicòpters de combat Tigre o semblants, de manera que els militars puguin actuar i donar a entendre ràpidament als talibans que atacar-los no els sortirà gratis com fins ara.

Això és el que volen sobre el terreny els efectius militars espanyols allà destacats, igualant-se així amb la resta de les forces aliades que combaten en el mateix territori en el que actuen els espanyols, que ho fan sota comandament italià. Senyora Chacón, viatgi menys, quedis a Madrid i doni ordre d'enviar l'helicòpter Tigre així com de modificar les regles d'enfrontament, perquè els soldats que vostè ha enviat a Afganistan no són boy scouts. Miquel Sellarès, President del CEEC

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat