Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 30 de de maig del 2014 | 17:32
Opinió · Política
Joan Manuel Tresserras
Exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació

Molta feina per fer

Ha guanyat el dret a decidir. Ha guanyat el sobiranisme. Ha guanyat l'esquerra. Ha guanyat ERC, fent un gran salt. Ha aguantat CiU. Ha pujat molt ICV... Les opcions d'un 9 de novembre democràtic, d'una gran festa de la dignitat catalana, són avui millors i més sòlides que fa uns quants dies.

Mas ha revalidat suport. Però ERC resulta més fiable, més cohesionada i més decidida a celebrar el referèndum. Fa més temps que, en circumstàncies favorables però també en les més adverses, amb habilitat i sense, ERC ha mantingut el binomi esquerranisme-independentisme. I, ara, aquest binomi és el nou centre de gravetat de la nova hegemonia social en construcció a Catalunya.

La coalició de l'ERC d'Oriol Junqueras amb la NECat d'Ernest Maragall ha demostrat una gran capacitat de sumar adhesions. Aquesta trobada tan immediatament efectiva i exitosa, entre el republicanisme i el maragallisme, fa la sensació de ser el principi d'una llarga col·laboració que, a més, rebrà altres incorporacions significatives molt aviat. Amb ICV ascendent, amb la proliferació de crítics dins del PSC i amb una CUP amb capacitat de consolidar-se, els vímets de la nova esquerra nacional semblen clars.
CiU ha d'abordar la imatge de feblesa de l'entorn de Mas, molt per sota del crèdit personal del president"
La coalició ERC-NECat ha estat capaç de mobilitzar els més pròxims, d'atraure vot activista i lliurepensador de l'ANC i de canalitzar el descontentament del sector més catalanista del PSC. Per això ha obtingut aquests resultats. CiU, en canvi, encara que hagi aguantat, ha d'abordar amb urgència alguns problemes: la imatge de feblesa de l'entorn de Mas, molt per sota del crèdit personal del president; el balanç de guanys i pèrdues que li suposa l'actual relació amb la UDC de Duran, i la urgent vertebració d'alguna mena de projecte de futur que no sigui la mera continuïtat de la situació actual.

Hi ha molta feina per fer. I, encara que es fa llarg esperar, tot va molt de pressa.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Joan Manuel Tresserras
Joan Manuel Tresserras
Exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació
Opinió ·
Incorporar el socialisme catalanista
Opinió ·
El paper d'ICV
Indica publicitat