Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 9 de de juny del 2011 | 16:06
Opinió · Política
Humbert Roma
Periodista

La deriva (racista) dels pactes del bipartit

Si alguna cosa hauria d'alarmar als demòcrates catalans de totes les adscripcions polítiques és l'auge descarat dels partits i els candidats racistes –ras i curt nazis– a les passades municipals al nostre país.

Al bipartit –CiU– però, sembla no preocupar-li, fins i tot en contra del que pensen molts dels seus afiliats i de l'alerta que han fet alguns dels seus càrrecs electes. En un mercadeig indigne d'uns partits democràtics –els ossos de Carrasco Formiguera deuen remoure's a la tomba–, i segurament pensant en aliances més duradores i encara més indignes de cara a després de les properes eleccions a les Corts espanyoles, CiU està disposada a fer alcalde de Badalona, la tercera ciutat de la Catalunya estricta, un nazi com Garcia Albiol.

Ni posant-se la pell de xai com ha fet aquests darrers dies per fer més digerible als votants de CiU la barrabassada que perpetren la federació i el PP –racista i anticatalà, una altra forma de racisme, qui en dóna més?–, pot amagar Garcia Albiol les seves conviccions profundes, avalades i esbombades durant tota la campanya pels dirigents del seu partit. Dimarts passat mateix, en un discurs tou –si el comparem amb la duresa dels seus habituals– Garcia Albiol no es va deixar d'al·ludir al "rei Baltasar" com "l'únic immigrant que hi han vist passar" en alguns barris de Badalona on l'han votat. "També hem guanyat –va dir– als barris on una casa val dos milions d'euros i, per tant, no hi ha problemes". Ja se sap on són, per ell, els problemes: als barris on les cases no valen dos milions...

CiU faria bé de no oblidar la història. L'auge del feixisme i el nazisme a l'Europa d'entreguerres del segle XX no va ser una casualitat. Va començar per la feblesa dels demòcrates que els van facilitar l'accés al poder per la via legal, un poder que després arrabassarien sense escrúpols en la seva totalitat.

Per això és positiu l'escrit d'alarma dirigit per una colla de persones destacades al president de CiU i de la Generalitat, Artur Mas, en què demanen tolerància zero amb el racisme i la xenofòbia. Com ho és també l'article de l'alcalde de Figueres i diputat al Parlament per CiU, Santi Villa, al diari "Ara", sobre les "línies vermelles que no es poden traspassar mai". Si no és que Artur Mas vol reeditar al nostre país el paper del vell mariscal Paul von Hindenburg facilitant l'accés d'Adolf Hitler al govern d'Alemanya, en lloc de defensar les llibertats i els drets de tots els catalans en un país que lluita per la seva plena sobirania. I el PP, en això darrer, no li serà de cap ajuda, si no és portar el país a l'abisme del totalitarisme.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Humbert Roma
Indica publicitat