Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dilluns, 7 de de novembre del 2011 | 14:45
Opinió · Política
Àngels Folch
Mestra

Error històric per a Castella, desgràcia per a Catalunya

Gregorio Peces Barba, socialista espanyol i un dels pares de la constitució espanyola de 1978, diu que si en lloc de quedar-se amb Catalunya s'haguessin quedat amb Portugal potser a ells, els castellans, els hauria anat més bé.

La frase de Peces Barba és fantàstica! Ens en convindrien unes quantes cada dia de frases com aquesta, que reconeixen públicament que els catalans són, de fet, un poble independent que fou conquerit discrecionalment i violentament per Castella en el passat, i que, per tant, té tot el sentit del món que avui es vulgui emancipar i clami per exercir el dret a l'autodeterminació.

Ell no sap què hauria passat si, Castella, en comptes de quedar-se amb els catalans, s'hagués quedat amb els portuguesos el 1640. Els catalans sí que ho sabem. Tot ens hauria anat molt millor!

I em sembla que, a la llarga, a ells també, perquè, en no tenir la mamella permanent, s'haurien hagut d'espavilar i ara podrien ser autònoms, o, fins i tot, independents dels catalans.

Quan afirma, seguint amb la "brometa" que "no sap quantes vegades s'ha hagut de bombardejar Barcelona, però aquesta vegada se solucionarà tot sense necessitat de fer-ho" està, implícitament, afirmant també:

-       Que Castella, i per tant l'Estat espanyol, ha fet ús de la violència contra els civils catalans (ha bombardejat reiterades vegades Barcelona) per a garantir una unitat territorial que, en origen, fou il·legítima (per ocupació violenta).

-       Que, per tant, Catalunya no forma part de l'Estat espanyol per voluntat pròpia, com pretenen fer creure a tothom alguns sectors polítics, començant pels socialistes. D'haver estat així, és obvi que no els hauria pas calgut bombardejar la població civil catalana cada 50 anys per a garantir el domini sobre la seva capital.

-       Que, segons el seu punt de vista, els bombardejos que cada cinquanta anys patia la població de Barcelona, han estat positius per a consolidar la unitat d'aquest projecte polític violent anomenat Espanya. Per tant, amb les seves declaracions, el Sr. Peces Barba està fent ni més ni menys que apologia de l'ús de la violència contra la població civil de Catalunya, i pretén legitimar la violència utilitzada fins avui contra Catalunya. Només per aquest fet, aquest senyor hauria de ser jutjat en un tribunal penal.

-       Que ara poden seguir sotmetent Catalunya sense necessitat de bombardejar-la cada mig segle. Cosa que significa una acceptació dels nous mètodes de domini forçós, com per exemple les polítiques d'immigració planificades des de l'Estat espanyol, l'espoli fiscal a què estem sotmesos tots els ciutadans de Catalunya, les lleis i els tribunals anti-catalans de què ens doten, els mitjans de comunicació que distorsionen obsessivament la realitat catalana, la desinformació sistemàtica de la població, etc.

Atenció! Cal reconèixer que les "bromes" del "pare de la constitució espanyola" no són un escàndol, ni un comentari "fora de lloc", com ha afirmat el Consell de l'Advocacia Catalana: són l'estricta veritat de la tortura política explicada pel botxí. El senyor Peces Barba no ha fet res més que dir el que durant segles intenten negar tots aquells a qui Castella ha aconseguit ja convertir en vassalls espanyols, convencent-los que Espanya és una sola nació que té els seus orígens en els reis Catòlics o fins i tot abans i de la qual tots els pobles de la península ibèrica en formen part per voluntat pròpia.

Així doncs, el crit d'independència que fa tant de temps, i cada vegada amb més força, clama el poble de Catalunya, no és, com alguns volen fer creure, un deliri polític. El deliri polític, com ens recorda amb un bon coneixement de la història el pare de la constitució espanyola, Sr. Gregorio Peces Barba (PSOE), l'autèntic i únic deliri polític que hi ha hagut en els darrers 500 anys a la península ibèrica té un sol nom: España.

El president Montilla, ben ràpidament, ha manifestat que amb aquestes declaracions "… nos has puesto las cosas un poco más difíciles a aquellos que, como yo, siendo catalanes y catalanistas, seguimos creyendo y trabajando por un proyecto común de todos los pueblos de España . El proyecto en el que, entre otros, el PSC, como partido socialista y federalista, está empeñado."

Gràcies, senyor Peces Barba! Gràcies per recordar-nos qui som i d'on venim, això sí, sempre amb molt d'humor.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Indica publicitat