Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Divendres, 8 de de juny del 2012 | 16:54
Opinió
Àngels Folch
Mestra

El poble de Catalunya diu prou! Comencem a caminar cap a la independència

Els catalans hem decidit prendre les regnes del nostre destí col∙lectiu i caminar decididament per l'únic camí que ens permetrà poder decidir, entre tots, quin país volem: el camí cap a la independència.

Aquest és l'únic camí que farà possible que el nostre treball i el nostre esforç serveixi per a garantir un futur digne i pròsper per als nostres fills, en una societat que, per ser més lliure, serà, també més justa i més democràtica. La secessió de l'Estat espanyol –i del francès pel que fa la Catalunya Nord– és l'única possibilitat que tenim els catalans de ser amos del nostre propi destí. El fracàs del procés de  reforma de l'Estatut d'autonomia ens ho va fer del tot evident. Ho va fer també evident a aquells que fins aquell moment havien mantingut viva l'esperança que era possible un acord amb l'Estat espanyol a favor d'una autonomia més plena per a Catalunya.

Si l'escapçada de l'Estatut aprovat pel nostre Parlament, duta a terme pel Congrés espanyol, va suposar una pèrdua majúscula en qüestions tan fonamentals com el reconeixement  de Catalunya com a subjecte nacional, la sentència del Tribunal Constitucional de 28 de juny de 2010 va barrar definitivament la possibilitat d'encaixar Catalunya en el marc constitucional espanyol, bo i reduint l'expressió del nostre autogovern a nivells inacceptables.
Hem de fer saber al món que existim, que som una nació i que volem dotar-nos d'una estructura política pròpia"
Durant els darrers 300 anys, els catalans, per aconseguir el reconeixement que la nostra dignitat com a poble mereix, hem confiat en tot i en tothom. Hem confiat en l'ajuda d'altres Estats, hem confiat en la modernització d'Espanya –que ens havia de permetre viure plenament com a catalans dins d'un Estat espanyol federal– hem confiat en els partits i en els nostres dirigents, hem confiat en tot menys en nosaltres mateixos. Ara sabem positivament que per assolir la llibertat n'hi ha prou en confiar en nosaltres. El nostre futur, i el de les properes generacions, només depèn de nosaltres.

Hi ha qui diu que els pobles tenen allò que es mereixen. Doncs bé, els catalans volem el que ens mereixem. Ara és l'hora, catalans! És l'hora de posar‐nos dempeus i de començar a caminar cap a la independència! Ja ha arribat l'altre juny, el juny que recordarem com aquell que vam començar a caminar cap a la  llibertat.    

El passat 10 de març es va constituir l'Assemblea Nacional Catalana amb l´objectiu d'aconseguir aplegar tot el poble per a caminar junts cap a la llibertat. A l'Assemblea hi cabem tots aquells que vivim i estimen Catalunya, sigui quin sigui el nostre origen. Hi cabem tots aquells que, solidaris amb les futures generacions, sabem que només depèn de nosaltres que puguin viure en un país digne, pròsper, just, solidari, democràtic, respectuós amb la diversitat, orgullós de la nostra  història, però també, i sobretot, en un país amb vocació de projectar­‐se cap al futur.

Entre tots hem d'aixecar un gran castell, hem de fer una pinya forta, cohesionada i capaç d'aixecar tot un poble i d'aguantar tota mena de pressions. Hem de fer saber als nostres polítics, a l'Estat espanyol i al món, que existim, que som una nació i que, com totes les nacions vives del món, volem dotar-nos d'una estructura política pròpia i del reconeixement que com a poble ens mereixem: volem esdevenir un nou Estat d'Europa! Un Estat just, democràtic, solidari i respectuós amb tots els pobles.

El proper 30 de juny començarem la Marxa cap a la Independència i no ens aturarem fins a assolir­‐la. Proclamem als quatre vents que EL POBLE DE CATALUNYA HA DIT PROU! S'ha acabat el temps de la queixa, de la súplica i de les renúncies. Els vents de la unitat i de la tenacitat ens portaran, pel camí de la dignitat, cap a la plena sobirania.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Àngels Folch
Indica publicitat