Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dijous, 8 de de maig del 2014 | 17:18
Opinió · Política
Miquel Sellarès
Periodista

25-M: vota els sobiranistes

Vull deixar clar, d'entrada, que el meu vot és pel meu amic i company de lluita durant molts anys, Josep Maria Terricabras. Però d'aquestes eleccions de maig, fonamentalment europees, se'n voldrà treure conclusions posteriors sobre el sobiranisme i el seu avançament o la seva reculada. Per això tots aquells qui volem un esdevenidor de llibertat i sobirania per la nostra nació hem de votar en bloc i al més massivament possible.

Hem de votar, aquest 25-M per CiU, ERC i ICV. I m'agradaria poder dir, també, que el vot ha d'anar cap al PSC. Però la imatge de Pere Navarro i de Maurici Lucena perjudiquen les sigles històriques del PSC. I també perjudiquen el jove valor del partit dels socialistes, Javi López, amb qui he coincidit a diverses tertúlies i que crec que té futur si no es deixa entabanar per un aparell de partit decadent i dependent.

Hi ha, però qui, diu que no hi tenim res a fer, a Europa, com és la CUP: diuen que la UE la tenim a la contra i que la hi tindrem també en el futur. Voldria que no tinguéssin raó... tot i que els entenc i respecto la seva opció. 

Aquestes properes eleccions votaré amb la confiança que es repetirà la unitat d'acció catalana que van representar Tremosa, Junqueras i Romeva a Brussel·les. Ells van fer una gran feina i --amb les seves limitacions-- Catalunya va poder tenir veu a Europa. La feina feta per Obiols i Badia al si de les institucions eurpees tampoc no és menyspreable.

Les nostres eleccions, referèndum o consulta, són el 9-N, però aquest 25-M hem de consolidar l'espai sobiranista i hem de fer que Europa ens miri de nou amb respecte. Seria molt bo que en aquesta campanya s'exhibís l'estelada al costat d'aquesta bandra europea de la qual molts en dubten però que ens pot obrir el camí cap a la llibertat.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat