Indica publicitat
Dimecres, 8 de de juny del 2022
CASTELLANO  |  ENGLISH  |  GALEGO  |  FRANÇAIS
tribuna.cat en format PDF
Cerca
Dimecres, 16 de de novembre del 2011 | 17:16
Opinió · Política
Miquel Sellarès
Periodista

20-N: voteu Alfred Bosch

Jo, com Fèlix Martí, Jordi Porta, Ferran Requejo, Lluís Llach, Josep Cruanyes i tants d'altres, he donat suport a la coalició ERC-Reagrupament-Catalunya Sí perquè és l'única candidatura independentista en aquestes eleccions estatals.

I també per la persona d'Alfred Bosch. Perquè, en el meu cas, quan vaig veure el seu esforç i el seu entusiasme en les consultes per la independència a la ciutat de Barcelona, vaig arribar a la conclusió que, si un dia feia política, jo estaria al seu costat. Alfred Bosch feia un discurs diferent, novell, net, transparent, i vaig creure que ell representaria un canvi de paradigma a la rovellada i vella política catalana.

Ho hem intentat tot... i la resposta sempre ha sigut: 'Aquesta és la nostra Espanya, aquí manem nosaltres'"

Aquest 20-N no podem tornar als discursos antics d'un PSC que, amb tot el respecte, crec que s'equivoca. O als discursos d'una CiU que torna al mateix de sempre: defensar l'entesa i l'estabilitat de l'Estat espanyol, quan avui el que convé és anar a Madrid, a la metròpoli, a preparar el divorci ─si voleu, al més negociat possible─ però sense pors ni temors i parlant clar. Ho hem intentat tot... i la resposta sempre ha sigut la mateixa: "Aquesta és la nostra Espanya, aquí manem nosaltres".

I en aquesta Espanya, nacional, nosaltres, la nació catalana, l'última colònia que els queda i que encara expolien, no hi tenim res a fer. Perquè, entre d'altres coses, ens fan invisibles al món. Volem, doncs, trobar el nostre camí de sobirania, llibertat i progrés per tal que demà, com fa Portugal, ens poguem entendre amb Espanya, com a bons veïns, en el marc d'una Europa al més unida possible.

El diumenge encara no serem a les nostres eleccions però la pica que pot representar Alfred Bosch i els seus companys a Madrid és imprescindible perquè Catalunya no sigui invisible allà i al món sencer.

Versió PDF Imprimeix
Col·labora amb Tribuna.cat
Si vols fer una aportació econòmica, emplena les següents dades, escull la quantitat econòmica que vols aportar i el mètode de pagament que prefereixis. Estem molt agraïts per la teva col·laboració.
COL·LABORA-HI
Més opinions de Miquel Sellarès
Miquel Sellarès
Periodista
Opinió · Política catalana
Ara l'Estat no té un "Tarradellas"
Opinió · Política catalana
Forcadell: La línia vermella
Opinió · Política catalana
2017: Mobilització, disciplina i discreció
Opinió · Cultura i mitjans de comunicació
Siguem seriosos i reforcem TV3
Opinió · Política catalana
PP, Ciutadans i el PSOE: "Todo por la Pátria"
Opinió · Política catalana
Un pas endavant: Ara tots ferms !
Opinió · Política catalana
Puigdemont-Junqueras gaudiu de tot el meu suport i la meva confiança!
Indica publicitat